За пръв път: Огнян Герджиков подкрепи президента и посочи нарушения на правителството!

България отблизо
„Има недомислия. Но е лесно да се критикува в такава ситуация, но е трудно да се работи“. Проф. Огнян Герджиков уточни, че правителството ще носи последиците при неблагополучие и се съгласи, че в момента е налице еднолично управление, но с уговорката, че това е временно в рамките на извънредното положение.

„Теоретично е възможно да се отнемат част от субективните права на гражданите в рамките на новия закон, който се подготвя за времето след извънредното положение, както и в момента – в рамките на извънредното положение, има такова отнемане на права – като свободното придвижване на хората, например… Всичко е въпрос на точно спазване на Конституцията, с която надявам се управляващите да се съобразят, защото това им е работата“, коментира още пред БНР проф. Герджиков, бивш председател на парламента и бивш служебен премиер.

По думите му Народното събрание само решава дали да работи или не в актуалната ситуация, „защото в извънредно положение може да постъпи гъвкаво и не е нещо немислимо или особено укоримо“:

„Това е въпрос на конкретна преценка, не е нещо фатално, че парламентът не работи в обичайния си режим“.

Герджиков поясни, че „в една такава ситуация не може да сме безкрайно придирчиви и е естествено да се греши“. Като грешки той посочи затварянето на пазарите, запечатването на парковете и градините:

Той определи като разумен призива на президента за публичен регистър за отчитане на правителствените разходи в борбата с коронавируса

Tagged

1 thought on “За пръв път: Огнян Герджиков подкрепи президента и посочи нарушения на правителството!

  1. Герджиков се надява отново да оглави служебен кабинет. Но ако президентът Радев отново го назначи, няма да има втори президентски мандат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *