Изненада: Зеленски получи от Русия шест условия за капитулация!

Свят

„Надеждни дипломатически източници“ от Кремъл са разпространили шест условия за капитулация на Украйна. Това твърди украинското издание „Зеркало недели“. 

Според информацията украинският президент Володимир Зеленски вече е получил условията на Русия – пет от които трябва да „бъдат залегнали в Конституцията на страната“.

Първата точка е отказът на Украйна да се присъедини към НАТО и неутралният статут на страната. Русия е готова да бъде гарант за сигурността на страната.

Второто условие е руският език да получи статут на втори държавен език, както и премахване на всички езикови ограничения.

Третото и четвъртото условие на Москва са задължителното признаване на независимостта на ЛНР и ДНР в границите на регионите, както и на суверенитета на Русия над Крим.

Петото искане е денацификация и забрана на дейността на ултранационалистически, нацистки и неонацистки партии и обществени организации, премахване на съществуващите закони за прославяне на нацистите и неонацистите.

И шестото условие на Русия е демилитаризацията на Украйна: пълното отхвърляне на нападателните оръжия.

Предполага се, че украинският министър Дмитрий Кулеба е взел този списък със себе си в папката си след преговорите с руския външен министър Сергей Лавров, които се проведоха на 10 март в кулоарите на Дипломатическия форум в Анталия, Турция.

Превод и редакция: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *