петък, април 19, 2024
Начало > Свят > Изненада: „Лидерът на свободния свят“ Зеленски се оказа имотен крал!

Изненада: „Лидерът на свободния свят“ Зеленски се оказа имотен крал!

Свят

Всъщност, украинският президент, определян от мнозина в момента като „лидера на свободния свят“, се оказа имотен крал, който има жилища почти по целия свят.

 

Жилището на украинския президент Володимир Зеленски попада в списъка с имущество, което подлежи на национализация. Това заяви източник от кримското правителство.

Идеята за конфискацията по модела на западните санкции е на ръководителят на Крим Сергей Аксьонов, където луксозни имоти имат много украински богаташи. Той предлага тези имоти да бъдат разпродадени на търгове, а парите да бъдат изразходвани за бежанците от Украйна, които продължават да пристигат на полуострова.

Както стана известно на Teleprogramma.pro, жилището на Зеленски се намира в елитния жилищен комплекс „Император“, който е в съседство с Ливадийския дворец – лятната резиденция на руските императори Александър II и Николай II.

Санаториумът „Ливадия“ е известен със съвременното си медицинско оборудване, водните си процедури с морска вода, хвойни, радонови бани, зали за фитнес, тенис кортове. На 400 метра от жилищния комплекс се намира един от най-добрите плажове в района на Голяма Ялта.

Цялата територия около комплекса е под постоянно видеонаблюдение. Покоят на обитателите на комплекса се гарантира и от собствена служба за сигурност.

Във вестибюла за удобство на обитателите работят служители на рецепция. На покрива на сградата пък има зона за отдих с великолепни панорами към морето, планините и Ливадийския дворец.

 

По данни на медиите, елитното жилище се води на жената на президента на Украйна Елена Зеленска. Съпрузите са купили имота в Крим през 2013 година за 164 000 долара. Дори и към момента те редовно си плащат режийните.

През 2018 година Зеленски е обявил жилището си за продажба за 51 милиона рубли, но така и никой не го е купил.

Междувременно, поредният скъп имот на семейство Зеленски бе открит в Русия. Става дума за два апартамента в Москва. Единият се намира на Чертаново, а другия – в Тушино. И двата апартамента се водят бизнес клас, разказва известен руски блогър Сергей Колясников.

Апартаментът в Чертаново се води на жената на украинския лидер. Втория на тъщата Олга Кияшко. И ако тъщата е станала собственик на своето жилище още през 2007 година, то съпругата на президента е купила своя апартамент едва в началото на 2019 година, 4 месеца преди съпругът ѝ да стане президент на Украйна.В съответствие с украинското законодателство, Зеленски е задължен да декларира цялото си имущество. Но той не е направил това нито след регистрацията си за кандидат-президент, нито след избирането му.

В момента, по данни на блогъра, апартаментите са дадени под наем. Също под наем е даден и пентхаусът в Крим, вилата в Италия с 15 стаи, стаи  в апартхотел в Гузия (общо 10).

Освен това, е известно, че Зеленски има къща (353 кв. м), четири апартамента в Киев (общ метраж около 700 кв. м), а също и апартамент в Лондон.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *