Руските войски разчистват Донбас, готвят настъпление към последната крепост на ВСУ ! А на Запорожкия фронт…

Свят

Руските военни притискат украинските въоръжени сили в Донецко направление. Готвят плацдарм за атака към последната крепост на ВСУ в Донбас – градовете Славянск и Краматорск.

Това заяви официалният представител на Министерството на отбраната на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от световните издания.

„В Донецко направление в резултат на координираните действия на подразделенията на Южната група войски, чрез въздушни удари и артилерийски огън бяха успешно отразени шест атаки на противника в районите на населените места Белогоровка в Луганската народна република и Клешчеевка в Донецката народна република“, отбелязва той.

Също така са поразени украински подразделения край Веселое, Богдановка, Предтечин, Белая гора и Дилеевка в Донецката народна република.

Конашенков добавя, че въоръжените сили на Украйна са загубили повече от 160 войници, танк, два автомобила и полска самоходна артилерийска установка Krab. Освен това украинските военни са загубили и две гаубици: британска FH70 и самоходна „Гвоздика“.

Украинските военнослужещи са започнали масово да се предават в плен в Запорожко направление, съобщава изпълняващият длъжността губернатор на региона Евгений Балицки, цитиран от световните издания. Той е заявил, че цели подразделения се предават.

„Вече не по един или двама души, както имаше дезертьори през пролетта, а цели подразделения“, уточнява Евгений Балицки.

По думите му предалите се в плен не са бити, организирани са им добри условия.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *