Изненада: „Отличникът“ Борисов обвини премиера на Холандия! Ето какво му каза! И кой му е подшушнал да го каже!

Свят

Българският премиер Бойко Борисов обвинил министър-председателя на Нидерландия Марк Рюте, че иска да бъде „полицаят на Европа“.

Присвоявал си правото да решава дали националните планове за реформи са достатъчно амбициозни, за да оправдаят финансовата помощ на Европейския съюз за съответните страни.

За тази гореща размяна на реплики по време на вечерята снощи на европейските лидери в Брюксел, съобщава вестник „Файненшъл таймс“, като цитира свои дипломатически източници.

Пред журналисти Рюте заяви след вечерята, че неговите искания са раздразнили колегите му, но изтъкна, че всяка страна защитава своето виждане.

Европейските лидери не постигнаха споразумение по ключовите теми по време на обсъжданията вчера, които продължиха до късно през нощта.

Днес в Брюксел продължава срещата на върха на страните от ЕС. Тя е посветена на икономическите стимули за преодоляване на последиците от пандемията от Covid-19, както и на бюджета на Съюза за следващите 7 години.

Интересно кой е подшушнал на Борисов да скочи на холандския премиер?! Защото по своя воля, той едва ли би посмял да каже на западен и много влиятелен политик, че е „полицаят“ на Европа. По всяка вероятност някой пак е използвал Борисов като момче за всичко.

Но…завръщайки се в България, той със сигурност ще се самообяви за герой, който се бори за „европейски“ правдини. Нали си спомняме, че по същия начин Борисов градеше положителен образ за себе си, още откак стана главен секретар на МВР. Припомняме, че като такъв, той „залавяше“ всички престъпници, а после се оплакваше, че той ги залавял, а съдиите ги пускали.

Е, този негов маниер не се е променил и до днес. А що се отнася до това кой му е подшушнал да каже това на Марк Рюте, то има много кандидати, но най-вероятен изглежда един. И май произхожда от Испания. И от къщата в Барселона.

Но, това са само предположения. Няма как да разберем какво е станало в действителност. Но то не е и нужно. Защото основното го знаем и сега. Борисов не би се осмелил да прави нещо самостоятелно срещу западен политик. Особено сега, когато мощни протести се вихрят в цялата страна.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *