Изненада! Отцепниците от партия „Възраждане“ пристанаха на Васил Божков

България отблизо

Отцепниците от партия „Възраждане“ пристанаха на Васил Божков. Това става ясно от публикация във фейсбук на бизнесмена, който се насочи към политиката.

 

„Център“ ще участва в предстоящите избори. Днес към нас се присъединиха и трима депутати и четирима общински съветници, обединени в „Алтернатива за България“, написа Божков.

На снимката той е заедно с Николай Дренчев, Иво Русчев и Александър Арангелов.

Отцепници от „Възраждане“ при Божков

Вероятно са му на гости, тъй като той е под домашен арест.

На 7 април изключените от „Възраждане“ трима депутати и четирима общински съветници учредиха формацията „Алтернатива за България“. „Тя ще прерасне в партия“, каза Иво Русчев.

„За тези избори – парламентарни и за Европейски парламент, формацията ще се яви в коалиция, водят се разговори“, поясни тогава той.

„Хора – 90% от „Възраждане“, хора, които се махат от „Възраждане“ и идват при нас. Разбираме се с кои формации да се обединим и да участваме.

В никакъв случай нито „Възраждане“, нито „Възраждане 2″. Много по-умерени, много по-насочени към център-дясно по-скоро, също така в патриотичния сектор, доколкото немалко патриотични формации го окепазиха“, посочи Русчев, наблягайки на „Център“.

Васил Божков пък лично представи Национално движение „Център“ и неговия лидер Дарин Дросев. Той е преподавател по логика и философия в Софийския университет.

В словото си Дросев нарече „Продължаваме промяната“ „политически планктон“, „Демократична България“ „лакеи“, а правителството оприличи на хунта.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *