Изненада: Русия произведе най-ефикасния убиец на натовски танкове

Свят

„Ростех“ обяви, че модернизираната руска бойна машина на пехотата БМП-3 може да пробива бронята на танковете Abrams и Leopard 2.

 

На фона на доставките на Украйна на танкове Leopard 2, Challenger 2 и M1A2 Abrams „Ростех“ обяви, че тези танкове няма да представляват значителна заплаха, тъй като руските бойни машини на пехотата БМП-3 ще могат да се справят с тях, което ще бъде голяма изненада, пишат чуждите агенции.

Руските експерти отбелязват, че в този случай главният залог ще бъде направен не на основните и спомагателните оръдия на руската БМП, а на управляемата противотанкова ракета, за която се твърди, че може да пробие бронята на танковете на страни от НАТО.

„БМП има противотанкова управляема ракета и благодарение на системата за управляемо оръжие е възможно ефективно да се бори, включително с основните танкове на страните от НАТО“, казаха от „Ростех“.

Специалистите също така отбелязаха, че БМП-3 е оборудвана със 100 мм и 30 мм оръдия. Освен това БМП-3 може да преодолява водни препятствия и лесно да превзема височини. Машината е оборудвана и със системи за активна защита и може да издържа на управляеми ракети.

Припомняме, че БМП-3 се произвежда в Курган в Курганмашзавода, който тази година вече изпрати първата партида от тези превозни средства във войските.

Tagged

1 thought on “Изненада: Русия произведе най-ефикасния убиец на натовски танкове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *