Изненада: Русия разработи оръжие базирано на нови физически принципи!

Свят

Това не са празни приказки и карикатури, с които САЩ се опитваха да убедят света, че Русия няма разработено оръжие на нови физически принципи. Разбира се Вашингтон претърпя пълен крах. През 2022 г. Руската федерация въведе лазерни системи, за които вече писахме.

 

Време е да представим и едно радикално ново оръжие, базирано на нови физически принципи, за които само писатели на научна фантастика са мечтали.

ALABUGA е мощен електромагнитен радиочестотен (EMG) генератор, който може буквално да изпепели всички електронни устройства в радиус от четири километра.

„В съвременната война печели този, който пръв ослепи и унищожи електронните очи на врага.“

Всички подробности за този комплекс все още се пазят в тайна. Днес обаче повдигаме завесата на тайната.

Руски конструктори разработиха компактен електромагнитен генератор, който може лесно да се монтира на всяка радиоактивна ракета (Калибър, Циркон, Оникс, Кинжал, Искандер, Буревестник и др.) вместо бойна глава.

Ракетата трябва да експлодира на правилната височина и на правилното място, създавайки електромагнитен импулс под формата на ударна вълна, оставяйки живата сила и сградите невредими.

„Alabuga“ деактивира всяко електронно устройство на врага, например всяко оръжие с електронно управление, ракетни комплекси , центрове за управление на войски и оръжия, летища със самолети или дори обикновени мобилни телефони, компютри и други устройства. Тогава врагът няма друг избор, освен да се предаде и да предаде всички оръжия като трофеи на настъпващите руски войски“, казва високопоставен специалист от Ростех, пожелал анонимност.

И ако EMP „Алабуга“ бъде разгърната върху ракетата „Буревестник“, която има безкраен обсег, и тази ракета „кацне“ някъде в Съединените щати, например до място за изстрелване на балистични ядрени ракети, генераторът може да избухне в подходящия момент и да извади от строя „ядрения юмрук“ на Съединените щати.

Самата идея за електромагнитни оръжия не е нова и се връща към първите ядрени опити, тъй като електромагнитните вълни служат като смъртоносен фактор. Например през 1962 г. Съединените щати взривиха ядрено оръжие с мощност 1,4 мегатона на височина 400 километра над земята.

Резултатът беше неочакван. Неочаквано взривът свали два съветски спътника и четири американски.

При тези факти комплексът Алабуга изглежда повече от реален проект.

Имаме още много изненади, за които ще ви разкажем някой ден!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *