Депутатите се наработиха. Оттеглят се една седмица за…размисъл

България отблизо
Първото заседание на Народното събрание ще продължи идната сряда от 10:00 ч., обяви председателстващият заседанието Вежди Рашидов.

„При тази патова ситуация не виждам друго какво да направим. Тъкмо ще имаме повече време за размисъл”, уточни той и сложи край на заседанието, което продължи две минути.

 

След фалстарта с избора на председател на 49-ото Народно събрание и днес продължават разговорите по законодателните приоритети на парламентарните сили. Вчера стана ясно, че изборът на председател на практика ще зависи от тях.

 

Първият опит беше неуспешен, след като и двамата кандидати за поста – Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от „Възраждане“, не събраха нужната подкрепа. От ПП-ДБ предложиха двете най-големи парламентарни групи да излъчат председатели, които да се редуват на ротационен принцип.

 

В кулоарите на парламента Нинова уточни, че в момента се формира работна група само между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

 

„Господин Борисов ме покани на среща и обсъждахме няколко въпроса. Първият е за подкрепа на Росен Желязков на председател на парламента. Оставих този въпрос да се реши между двете партии, от нас той няма да получи подкрепа. Оставаме на коренно различни позиции по един въпрос – оръжията за Украйна, не на оръжията, не на военна подкрепа, не на жива сила в Украйна. Държим на социална политика, която да бъде приета през бюджета и внимателен бюджет“., каза още тя.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *