Изненада: Русия формира две нови армии и още подразделения на Въоръжените сили

Свят

Министерството на отбраната на РФ: Русия ще създаде през тази година два военни окръга, две нови армии и още формирования на Въоръжените сили на Руската федерация.

 

Тази година във въоръжените сили на Русия ще бъдат формирани две нови армии, армейски корпус, нов военноморски район, пет дивизии, 26 бригади и два военни окръга, съобщи заместник-началникът на Генералния щаб генерал-полковник Евгений Бурдински в публикувана статия в юнския брой на списанието на Министерството на отбраната «Военни комисариати на Русия».

«През 2023 година е необходимо своевременно да се проведе организационно-щатно обезпечение на формированията на общовойсковите и въздушни армии, на армейския корпус, на Азовския военноморски район, пет дивизии и 26 бригади, както и да се създадат Московски и Ленинградски военни окръзи», уточни военачалникът.

По думите му в кратки срокове трябва да се изпълнят мащабните задачи по увеличаването на състава и числеността на въоръжените сили през 2023 г., както и за провеждане на организационни мерки.

Генералът уточни, че за целта е необходимо организирано да се окомплектова, разположи и всестранно да се обезпечи личният състав, като това се синхронизира със сроковете за доставка на основните видове въоръжение, военна и специална техника и други материални средства.

Министърът на отбраната Сергей Шойгу проведе среща през декември 2022 г., на която беше обсъдено увеличаването на числеността на въоръжените сили на РФ до 1,5 милиона човека.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *