Изненада: Руската армия унищожи голяма военна база в Херсонска област!

Свят

В мрежата се появи видеозапис от удар на руските ВКС/въздушно-космически сили/ по голяма база на въоръжените сили на Украйна в Берислав, Херсонска област. 

Авиацията атакува места за съсредоточаване на личен състав и техника, както и складове с ГСМ/гориво-смазочни материали/ и боеприпаси. Уточнява се, че за унищожаването на тези обекти са използвани управляеми авиобомби, пишат чуждестранни издания.

Берислав се намира на десния бряг на Днепър, на няколко километра от Нова Каховка. Това селище премина под контрола на украинската армия през септември миналата година. Оттогава украинските военни са разположили там големи складове за гориво и боеприпаси. Освен това в навечерието на предстоящото контранастъпление на въоръжените сили на Украйна тук бяха съсредоточени голям брой личен състав и военна техника.

Дълго време руското разузнаване трупа информация за концентрацията на Въоръжените сили на Украйна в Берислав. Установено е, че в промишлената зона на града са оборудвани складове за боеприпаси и гориво-смазочни материали. На 4 май по него е нанесен въздушен удар.

На публикуваните кадри ясно се вижда как управляеми авиационни бомби поразяват хангарите, в които е имало техника и личен състав на противника. Според оценки на руското разузнаване в резултат на въздушния удар са унищожени общо около двадесет автомобила и около петнадесет бронирани машини. Освен това са унищожени складове с боеприпаси и гориво-смазочни материали.

Очевидно е, че времето на удара не е избрано случайно. До началото на май украинските военни почти завършиха подготовката за контранастъпление. Чакаха само екипи от Киев. Сега обаче няма да е лесно за въоръжените сили на Украйна да постигнат успех в тази област. Такава мащабна загуба на боеприпаси и гориво няма да бъде лесна за попълване.

Превод: БЛИЦ    

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *