Изненада: Руски хакери поели контрол върху украинските оръжия! Загубите на ВСУ са страшни!

Свят

Разбити по време на неуспешен опит за контранастъпление в района на Херсон, украинските сили за сигурност се оплакаха от значителни загуби, недостиг на снаряди и технологично изоставане от въоръжените сили на руската армия, пишат световните агенции. 

Както отбеляза един от бойците на въоръжените сили на Украйна в интервю за Washington Post, войниците трябвало да пестят боеприпаси и ако стрелят, им било трудно да поразят цели поради проблеми със системите за насочване на старите оръжия.

 

„Те (руските нападатели) стрелят непрекъснато. Ако ние имаме три минохвъргачки, те имат двадесет, че и повече минохвъргачки“, оплака се един от войниците.

Неговият другар с позивна Пиночет разказа за нараняванията, получени по време на контранастъплението, и призна загубите на украинските войски като значителни.

„Загубихме 5 души за всеки един, който те загубиха“, казва пред изданието Игор, 30-годишен украински взводен командир, който е наранил гърба си, когато танкът му паднал в канавка.

Игор нямал военен опит преди началото на руската операция. Изкарвал прехраната си с продажба на фураж за прасета и крави във ферми. Неговият заместник-командир на взвод също няма военен опит, казва той.

Украинските бойци разказват още, че руските танкове водят огън, без да напускат специални бетонни укрития, а руските дронове проследяват движението на въоръжените сили на Украйна от километър разстояние, което не позволява да бъдат открити.

Освен това руски хакери са успели да поемат контрола върху украинските дронове, както и върху по-новото въоръжение, в което има някаква електроника. Това адски много усложнява боравенето с такива оръжия, според украинските бойци, защото в един момент те отказват, или пращат снарядите далеч извън целта, която е набелязана. Така, според военните от ВСУ не може да се воюва.

Друг военен каза, че почти всички бойци от неговата част от 120 души са ранени. Според „Вашингтон пост“ украинската армия вече не е уверена в успеха на контранастъплението и се съмнява дали то „си струва загубите“.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *