Изненада: Руското посолство в България шамароса САЩ и неговите български слуги!

България отблизо

Руското посолство в България излезе с официална позиция относно шпионския скандал, който САЩ и слугите на НАТО в нашата страна се опитаха да раздухат, без всякакви основания и доказателства.

 

От мисията заявяват: „В условията на усложняване на международната обстановка са очевидни „непрестанните” опити да се забие клин в руско-българския диалог и за пореден път нашата страна“ заявява своята категорична позиция, публикувана в официалната Фейсбук страница на руското посолство в България, че такива „шпионски“ скандали подхождат повече на някой комикс или комедиен филм, отколкото на сериозно, честно и щателно разследване на обстоятелства, за да се докаже истината.

Ето какво още се казва в нея:

„Според изявленията по време на днешния брифинг на Прокуратурата на Република България, разследването по отношение на задържаните на 18 март т.г. лица, обвиняеми в шпионаж в полза на чужда държава, още не е завършено. Разчитаме, че до решението на съда по това дело спекулациите относно уж причастността на Русия към разузнавателна дейност срещу интересите на България ще бъдат категорично прекратени.

Изхождаме от това, че съдебното разследване ще бъде проведено на деполитизирана, безпристрастна и обективна основа, в строго съответствие с нормите на българското и международното законодателство“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *