Изненада: Руското посолство в София издърпа ушите на Борисов и Екатерина Захариева!

България отблизо

Руското посолство в София излезе с остра декларация във Facebook по повод „спекулациите в българското информационно пространство“ относно присъдата на Алексей Навални.

Руските дипломати заявиха, че делото срещу него е било публично и при „строго спазване на руското законодателство“. Ето какво още пишат те:

„Във връзка с широко тиражираните в българското информационно пространство спекулации около съдебния процес за изменение на условна присъда на А. Навални на ефективна, по делото „Ив Роше Изток“ обръщаме внимание на следното.

Горепосоченият съдебен процес беше проведен в публичен формат и при строго спазване на руското законодателство.

Напомняме, че Руската Федерация е суверенната държава и няма да търпи намеса във вътрешните си работи от трети страни и официалните им представители. В частност, присъствието на чуждестранни дипломатически служители, сред които и български, на заседанието на съда, оценяваме като упражняване на натиск върху съдебния състав.

Смятаме, че най-активните страни, които под „благовиден“ предлог за „защита на демокрация и гражданското общество“ искат да повлияят на вътрешнополитическата ситуация в Русия, би следвало най-напред да осигурят спазването на демократичните права и свободи в собствените си държави, и чак след това да се занимават с преливане от пусто в празно, което в Русия вече иронично наричат „навалнинг“.

Ще добавим само, че както се очакваше, Борисов от два стола падна на земята. Той се мъчеше да си спечели някаква подкрепа от американците, преди изборите в България, като повтаря вашингтонските обвинения срещу Русия по темата „Навални“. И в същото време, вождът на ГЕРБ се силеше да запази отношенията си с Кремъл.

Но…не му се получи. Американците го натириха още преди време, а и Москва също му показа червен картон. Така става с тези, които искат да стоят на два стола и същевременно да хвърчат в облаците.

Те винаги падат на земята. И падат от високо. И въобще не е сигурно, че ще оцелеят при тази каскада.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *