Изненада: САЩ клекнаха пред мощта на Русия! Байдън моли Путин за среща!

Свят

Президентът на САЩ Джо Байдън позвъни на Владимир Путин и предложи двамата президенти да проведат среща, съобщи Белия дом, цитиран от РИА Новости.

 

В телефонния разговор, президентът Байдън потвърди своята цел за изграждане на стабилни и предсказуеми отношения с Русия, в съответствие с интересите на САЩ, и предложи среща в трета страна, в предстоящите месеци, за да се обсъди пълния спектър въпроси, с които се сблъскват САЩ и Русия, включително въпросите, свързани с напрежението на границата на Украйна, както и продължаване на договора за стратегическите ядрени оръжия“, – се казва в съобщението.

От администрацията на американския президент също добавят, че двамата лидери са разговаряли накратко по регионални и глобални въпроси, включително Украйна, както и намеренията на САЩ и Русия да водят диалог за стратегическата стабилност, както и по ред въпроси за контрола над въоръженията и увеличаващите се заплахи за безопасността на държавите в Европа и света.

От това съобщение на РИА Новости може да се направи само един извод. САЩ се уплашиха. Явно във Вашингтон усетиха, че са стигнали твърде далеч и затова сега дават заден. А и панически се страхуват Русия да не вземе и Донбас. Никак не е случайно, че точно в този момент се появи информация, че ще бъде назначен като сътрудник на президента Байдън, човек, който последователно се изявява като поддръжник на гъвкава и дипломатична политика към Русия, в която липсва конфронтация, и която някои наричат real politic.

Но понеже и това не може да усмири гнева на Кремъл, на сцената излиза самият Байдън, за да помоли руския лидер за среща, на която да обсъдят Украйна. А и да се извини на Владимир Путин, задето го нарече убиец. Само че дали Путин ще приеме извинението е въпрос.

А в Киев президентът Зеленски съобщи, че се надява на телефонен разговор с Путин, за търсене на път за взаимно приемливо решение. Дали не е усетил, че САЩ и НАТО няма да се намесят в случай, че възникне конфликт между Украйна и Русия и ще оставят Киев да опере целия пешкир, а Зеленски да изхвърчи от политиката право към затвора?!

Автор Иво Македонски, istinata.net    

Tagged

1 thought on “Изненада: САЩ клекнаха пред мощта на Русия! Байдън моли Путин за среща!

  1. Без език – учете латински, най-лесно е! Приятно самозалугване какви сили сте…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *