Изненада: Старият парламентарист Тошко Йорданов дава акъл на Нинова! Ето какво се случва!

България отблизо

Важно е изборите да са честни,  обяви Тошко Йорданов в кулоарите на Народното събрание пред журналисти. Той уточни, че няма никакво значение дали ще са две в едно или разделени, а да са честни, пише Tribune.bg.

На въпрос дали ще приемат покана на БСП за разговори по отношение актуализацията на бюджета той отговори, че в поканата си социалистите заявяват, че няма да говорят за политика.

„Самата покана е предизборен политически жест. Защото колеги в парламента има бюджетна комисия, там са експертите на всички партии и бюджета няма да решавам аз или Корнелия Нинова, защото не сме специалисти. Мястото за обсъждане, където има представители от всички политически партии, е бюджетна комисия“, отсече Йорданов.

Той подчерта, че от ИТН се доверяват на експертите, които се занимават с финанси и определи срещата като политическо говорене за цвят.

Нека припомним на „стария парламентарист“ Тошко Йорданов, че има голямо значение дали изборите ще са две в едно или поотделно. По простата причина, че избори две в едно ще затруднят много хора. И така те ще бъдат лишени от конституционното им право на равен достъп до гласуване.

Но…за това Т. Йорданов май не се е замислял.

Второ, би трябвало „старият парламентарист“ Т. Йорданов да знае, че не експертите определят бюджета, а политиците. Защото политиците обещават на народа и политиците отговарят пред народа, не експертите. И в бюджета става онова, за което предварително се договорят политиците. А експертите само обличат в законова форма предварителните договорености.

Така че няма как партиите да не говорят предварително. И точно затова го кани Нинова.

Но кой да ти мисли за такива подробности?!

И после, човек като не е наясно с нещо трябва да го дава по-скромно, а не да се прави на всезнайко и да се мъчи да дава ум на другите.

Автор Иво Македонски

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *