Изненада! Тошко Йорданов издаде какво правителство ще има

България отблизо

Всички партии ще минат на консултации. Това е логичният подход, затова го и направихме. 

Иначе щяхме да стоим още вътре, да се заяждаме всяка партия за нещо. Междувременно на депутатите се плаща, независимо че влизат за по 20 минути“, коментира пред Bulgaria ON AIR депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов.

Думите му идват на фона, че президентът Румен Радев започва консултации с представители на парламентарните групи от 24 юни. Стои въпросът в коя партия ще отиде третият мандат.

„Ако не ни го даде, а отиде в друга политическа партия, твърдо отиваме на избори и това в някаква степен ще е решение на президента, и негова отговорност.

Ако стигне до нас третият мандат, ние сме готови с това, което трябва да направим, там имаме достатъчно време да проведем спокойно необходимите разговори с всички партии“, допълни Йорданов.

Според него има експерти както в ИТН, така и в другите партии, с които може да се състави експертно правителство.

„Няма да кажем „това правителство ще бъде доминирано от ИТН“ и с това да убием самата идея за експертност. И в ДБ има много добри експерти, и в БСП има.

Тук ще опре до това дали депутатите и партиите са в парламента страната да има управление и стабилност, защото едно експертно правителство, подкрепено от по-голям кръг партии, ще има необходимата стабилност.

И няма да е някаква сглобка между манастирски дворове с патронажа на покойния Алексей Петров„, коментира той и допълни:

„Липсата на правителство нанася и щети върху хората заради липсата на работещи институции“.

„От наша страна ултиматуми не е имало. Или водиш разговори с евентуални твои партньори, преценявате заедно кой човек ще свърши най-добра работа в даден сектор, или другото – наричаме го експертен кабинет, а слагаме който си искаме.

Има във всяка една партия експерти. Лошото, когато няма правителство е, че държавата блокира. Това ѝ нанася и финансови щети.

Не може хранителните стоки в България да са с 50% по-скъпи от тези в Италия или Франция“, посочи Йорданов.

Tagged

1 thought on “Изненада! Тошко Йорданов издаде какво правителство ще има

  1. Вие ли бе ще правите правителство от трети път-ами вие бяхте и първи и се изложихте като кифладжии та сега ли-айде бе вервате ли си.Смешници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *