Зеленски обърка програмата, ето къде се озова

България отблизо

Кортежът на украинския президент Володимир Зеленски пристигна пред елитен хотел в център на София. Всички очакваха той да отиде първо в в Министерския съвет (МС), но той отиде в хотела.

Припомняме, че именно там той трябва да се срещне с президента Румен Радев.

Запознати с протокола коментираха, че той или е объркал програмата, или е пренебрегнал тези, които са го поканили/Министерски съвет/, за да отиде при този, който не го е поканил/президента Радев/. Дали е така наистина, никой не може да каже, но това е версията, която най-много се доближава до реалността.

Все пак може би е искал да спази протокола и да се срещне най-напред с държавния глава Румен Радев, макар че от тази среща не може да очаква кой знае какво. А може би иска да покаже на симпатизантите на Радев, че добре се разбират с нашия президент.

И може би именно за това, Радев не прие Зеленски в президентството, а съобщи, че ще се срещнат в хотела. Това е силен знак, който Радев праща на своите привърженици.

Но всичко това е в сферата на предположенията. Какво точно е истинското положение на нещата ще стане ясно малко по-късно.

Пред столичния хотел има сложени полицейски ленти, като паркингът там е празен.

Районът в тази част на столицата е внимателно следен.

Украинският лидер Володимир Зеленски ще нощува именно в този хотел.

Специално за него е отделен ВИП-апартаментът.

Заради сигурността на Зеленски е празен почти целият хотел, а гостите се пренасочват към други места за настаняване.

Зеленски пристигна в България днес в 12:04 часа. Днес той ще се срещне с премиера Денков и Мария Габриел. Очаква се и среща с президента Румен Радев.

От началото на войната това е 17-тата визита на Зеленски в различни страни.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *