Изненада: Украинските сили преминаха към глуха отбрана в Донбас! Близо ли е краят?!

Свят

Украинските военни са се отказали от настъпателната тактика и са преминали към глуха отбрана край Артьомовск и Соледар в Донецката народна република. Това е заявил Андрей Марочко, офицер от народната милиция на ЛНР, цитиран от световните издания.

 

„Поради ежедневните загуби на жива сила и техника, както и въз основа на оперативната обстановка, украинското командване се е отказало от настъпателни действия и се е съсредоточило върху задържането на предварително заетите позиции. Лошото е, че и това не е могло да се изпълни, защото сега вече украинците отстъпват и от Артьомовск“, се разбра от думите на Марочко в канала му в Telegram.

Русия е разположила ракетни системи „Искандер“ и С-400 на територията на Беларус, а С-300 са преместени в Донецка област, за да нанасят удари не само по инфраструктурата на градовете на фронтовата линия, но и по украинските войски.

Юрий Игнат, представител на командването на военновъздушните сили на ВСУ, е заявил това по време на брифинг, съобщава „Укринформ“.

„Те са разположили на територията на Беларус „Искандери“, както и С-400, които уж защитават въздушното пространство на Беларус“, съобщава представителят на командването на ВВС.

Той е пояснил, че руснаците все още не се нуждаят от зенитните ракети С-300 за защита на въздушното пространство, поради което те са преместени от Беларус в Донбас.

„Те ги използват като балистични ракети – тоест летят по балистична траектория от разстояние до 150 километра. Те са производителите на тези ракети и имат много от тях.

– Те могат да си позволят да ги „утилизират“ по този начин, тъй като разполагат с голям спектър на противовъздушна отбрана, така че не се нуждаят от С-300, а имат нужда да преместят тези ракети в Донбас, за да нанасят удари не само по инфраструктурата на градовете край фронта, но и по позициите на украинските войски, за да ги унищожат възможно най-ефективно“,

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *