Изненада: Украинци сформираха бригада, за да воюват с Киев!

Свят

В Херсон от украински доброволци е сформирана Одеската бригада, която скоро ще започне да освобождава град Николаев и града-герой Одеса, съобщи представител на военното поделение.

 

„В близко бъдеще заедно със съюзническите сили ще започнем да освобождаваме град Николаев и града-герой Одеса. Няма да има милост за укронацистите, наемниците и всякаква бандеровска измет от наша страна. Единственият начин да спасят живота си е да сложат оръжие. В противен случай всички те ще бъдат унищожени“, цитират руски медии представител на Одеската бригада, който според изданието вероятно не е просто от Одеса, а е бил известен политик там.

Той подчерта, че бригадата е сформирана изключително от доброволци – граждани на Украйна. Включва местни и жители не само на самата Одеса, но и на Николаев, Херсон, Киев, Измаил, Белгород-Днестровски и други украински градове. Дори има един човек от Западна Украйна.

Както се казва в статията, оборудването на бойците от новата бригада е „пет плюс“, което според автора на материала показва, че този въпрос се е занимавало Министерството на отбраната на Руската федерация.

Според един от каналите в Telegram, представител на новата военна част се предполага, че е жителят на Одеса Игор Марков, който е бил лидер на украинската партия „Родина“, депутат от Украйна и собственик на одеския телевизионен канал ATV.

Старши лейтенантът от руската армия Нурлан Каримбаев се отличи с подвиг по време на „специалната операция“ в Украйна за защита на мирното население на Донбас, пишат руски медии. 

Група руски военнослужещи под командването на Каримбаев осигурила безопасното настъпление на руските военни колони. Следвайки маршрута, те открили диверсионна група от украински националисти, действаща в тяхна посока.

„След като внезапно атакува врага, групата на Каримбаев унищожи до 20 бойци, както и четири пикапа с монтирани на тях минохвъргачки и картечници“, казаха от министерството.

Министерството на отбраната подчертава, че самоотвержените действия на руския офицер са позволили да бъдат пресечени предстоящите провокации и да се осигури изтеглянето на войските в указания район в определения срок.

В същото време, поради високото ниво на тактическа подготовка на Каримбаев, нямало загуби в неговата група.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *