Изненада: Цветан Цветанов прави ново СДС, иска да удари Борисов и ГЕРБ!

България отблизо
Доскорошната дясна ръка на Бойко Борисов – Цветан Цветанов ще създаде нова партия. Очаква се учредителното събрание да се проведе около 19 април.

Това научи Фрог нюз от два независими източници, запознати с политическия проект на доскорошния втори в ГЕРБ. Според тях, датата на учредяването на новата формация не е случайна, тъй като символиката трябва да възпроизведе спомена за победоносните избори на Иван Костов през 1997 година. Засега името на бъдещата партия се пази в тайна, но не е изключено то да съдържа в себе си  „Демократични сили“.

 

Предполага се, че новата политическа формация на Цветанов ще откъсне не малка част от членската маса на ГЕРБ, като по този начин тя ще бъде чувствително отслабена.  Припомняме ви, че скандалът „Апартаментгейт“ стана причина за необратимия разрив на отношенията между Бойко Борисов и Цветан Цветанов – тандем, който изглеждаше непоклатим повече от  десетилетие.  Наскоро Цветанов заяви, че хора от обкръжението на премиера са му спретнали аферата, която го извади не само от парламента, но и от  ръководната му позиция в ГЕРБ.

В края на миналата година Цветан Цветанов учреди „Евро-атлантически център за сигурност“. В публичните си изяви, той не пропускаше да подчертае, че Борисов обича да слуша хора, които го хвалят и не му посочват грешките, пише в своя статия информационния портал frognews.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *