Изненада: Шефът на българския парламент се скри в Киевски бункер

България отблизо

В Украйна бе обявена въздушна тревога, заради руски ракетни удари по Киев и други украински градове около 7 ч. тази сутрин. Българската делегация, начело с председателя на Народното събрание Росен Желязков, е в бомбоубежище, съобщава bTV.

 

Охраната на делегацията от НСО е събудила всички членове на делегацията с предупреждение да се слезе в бомбоубежището.

Тревогата е за опасност от ракети, след като военновъздушните сили предупредили, че дронове нападат Украйна. Военните предупредили и че от Ту-95МС са пуснати ракети, които летят към неуточнени области на страната. Бомбардировачите са излетели от летище „Оленя“, Мурманска област на Русия.

Има информация за взривове и в Харковска област. Кметът Игор Терехов потвърждава за взривове, предизвикани от балистично въоръжение. Поне четири са ударите. Има нанесени поражения по нежилищна инфраструктура

Системите за противовъздушна отбрана на Украйна участваха в отразяването на руска ракетна атака срещу украинската столица, съобщи кметът на Виталий Кличко.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков пристигна в Киев вчера заедно с депутатите Ивайло Мирчев, Даниел Митов и Станислав Анастасов. Българската делегация посети едно от местата, поразени от руски удари.

Значи едно е да обещаваш помощ, друго е да се озовеш насред бомбардировка, за да видиш с очите си какво предизвиква тази „помощ“. Веднага нашите „храбри“ чиновници са потънали в бункерите, откъдето не смеят да шавнат. А в България са много смели и едва ли не готови да се бият заедно с украинците.

Но на страха очите са големи. Знае се, че руската армия нанася удари само по военни обекти. Все пак, за всеки случай нашите храбреци са се напъхали в скривалищата. А като излязат, сигурно ще се хвалят как са били очи в очи с руснаците.

Ама това ще е след бомбардировките. И след като се върнат на топло в София.

Пък и никой не ги е карал да ходят в Киев.

Tagged

1 thought on “Изненада: Шефът на българския парламент се скри в Киевски бункер

  1. Поне ще си осигурят евтини сапуни и прахове в големи количества с връзки!!!Денков нали е техен човек,ще им осигури прането на бельото!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *