Борисов тропна по масата: Никаква ротация! Искаме нови избори!

България отблизо

Ако това е вярно, което излезе от експертизите, Терзиев не е кмет. Те са купили изборите, искаме нови, отсече лидерът на ГЕРБ

 

Сътресение в сглобката няма, спорове много. Но поставянето на червени линии от страна на колегите не помага за взимането на крайно решение.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Постът външен министър може да провали ротацията. Категорично, отсече Борисов. Така той отговори на настояването на ПП-ДБ Мария Габриел да е премиер, но не и външен министър, а този пост да се поеме от Николай Денков.

Денков ще е вицепремиер с особен статут, може да ходи с нея където иска, коментира Борисов. И обясни, че до този момент има спор с ПП-ДБ само за външния министър. А в правителството „Габриел“ пак тя щяла да е единственият представител на ГЕРБ като премиер и външен министър.

След като те поставят тази червена линия, не виждам как ще се проведе и да стигнем до някакъв консенсус, допълни Борисов. И напомни, че Външно е единственото министерство на ГЕРБ. До този момент направихме огромен компромис, отсече Борисов. И напомни, че ГЕРБ има 69 депутати, а цялата изпълнителна власт е в ПП-ДБ, които са с по 30 депутати.

Съглашателство е силна дума, то е нещо лошо. След 5 избора решихме да направим подобно формирование, да приемем бюджета, плана за възстановяване. Впоследствие, след подписания меморандум, се превърна в работеща структура, която в момента няма алтернатива, обясни Борисов.

За разлика от колегите, аз си меря добре думите. Защото всички проблеми са свързани с непременени думи и действия, коментира лидерът на ГЕРБ.

За разлика от тях, аз няма да мечтая днес червени линии. Н о в разговорите, в неделя имахме много сериозен такъв.

Ротацията не е на всяка цена. Не можем да чуем от медиите говорене и червени линии.

Петков каза, че решението на тяхната група партии е, ако Денков не е външен министър, да няма ротация.

А идеята Асен Василев да е вицепремиер била шега между него и Борисов.

В меморандума ясно е описано, че Денков е безспорен много добър вицепремиер и министър на образованието. Те казват – трябва ни външно министерство, за да имаме излаз към света. Контрааргументът ни е, че когато Асен Василев предвожда група министри навън, това не е ли излаз, коментира Борисов.

Ако това е вярно, което излезе от експертизите, Васил Терзиев не е кмет. Те са купили изборите. Разбира се, че искам нови избори, манипулирани избори не са избори, отсече Борисов.

Очаквайте подробности.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *