Икономистът Г. Ганев: Въпросът е как милиардите от ЕС да не бъдат отмъкнати отново от група разбойници

България отблизо
Проблемът с  ожесточената предизборна битка не е толкова за власт, колкото за пари.
Разковничето на въпроса е как милиардите, които ще дойдат от Европа, могат да бъдат  използвани по- добре, като не се минава през механизмите на държавата, които са провалени и захванати от една малка клика, една група разбойници, а не обществото“. Това коментира икономистът Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии .

По думите на Ганев на предстоящите сега парламентарни избори хората ще могат да покажат дали искат да продължи държавата да се проваля:

„Дали искат тя да бъде в плен на една малка клика или искат нещо по-различно. За последните 10 години българските граждани упорито подават сигнал, че нямат голям проблем с това държавата да харчи за абсолютно неефективни неща и да работи в полза на малка група хора. Така че, ако не им харесва, трябва да гласуват по друг начин. Но това ще им коства неудобства, защото не малка част са влезли в подобен тип схеми. Но иначе самият Европейски съюз разработва вече схеми, при които средствата на европейските данъкоплатци да не минават през съответните държави“, поясни още Георги Ганев пред БНР.

Основният въпрос е – ще оставим ли политиците ни отново да крадат, или ще се опитаме да ги спрем.

И има ли воля българинът за промяна, или още не е дозрял.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *