Илияна Йотова разтърси ефира с тези признания за Петков и Василев

България отблизо
Разочарованието от кабинета ”Петков” е свързано с бързината, с която се опитаха да правят реформи – в Конституцията, в съдебната власт, за справяне с кризите, които следваха една след друга в България. И като че ли за тези 7 месеца този темп не се оправда.

Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БНТ.

 

Още в първите месеци правителството сякаш тръгна в една друга посока да предрешава нещата, да няма достатъчно обществена дискусия, да няма съобразяване с желанията на хората, получи се и много бързо конфликт между институциите и всичко това естествено доведе до тези резерви, каза още Илияна Йотова.

 

Остана горчивина след това управление. Обвиненията между „Продължаваме промяната“ и „Има такъв народ“ обясниха, че битката беше на едни пари срещу други пари. Това кара хората да си останат вкъщи, а не да гласуват. Последните дни Кирил Петков обясняваше неуспеха на правителството в липсата на комуникация. В такива ситуации никой не търси вината в себе си. Утре ако отново претендираме за власт да сме осъзнали тези грешк. Виждаме тийнейджърска амбиция. По-малко хвалебствия и повече амбиция няма да навредят на никого, категорична е Йотова.

 

Кирил Петков и Асен Василев получиха огромен шанс. Имаха, не само 100 дни, а огромен шанс да спечелят доверието на българските граждани. Тръгнаха като млади хора, с високо образование, със свежи идеи, президентът имаше „вина“, че им даде шанс. Този, който ги съветва не им мисли доброто. Разочарованието в нас е че разочароваха нас и за това – за младите хора, добре образовани, които знаят как да управляват страната, допълни още вицепрезидентът.

 

Не смятам че имаме проблем с БСП и те с нас. Част от ръководството смята че неуспехите, които имат се дължат на президентската инститция. Нека на изборите да проверят дали е така. Представителите на БСП в служебния кабинет са подбрани на експертен принцип. Право на президента е да намери, според него, най-добрите авторитети, които могат да свършат най-добрата работа. Най-добрият служебен кабинет се състои от хора, които не се борят за власт. Те са хора, които трябва да преведат обществото през кризите. Тримата, които са представители на БСП трябва да е гордост и чест за всяка партия, че има хора, които са част от служебен кабинет. Няма изискване президентът да се консултира с политическите партии, посочи Йотова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *