Намаляват карантината за Ковид, ваксинираните ще спазват по-малко правила

България отблизо

Ще се постараем да намалим времето на карантина. Това заяви служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. 

„Предстои това да се обсъди с експертите във вторник. Смятам, че тя трябва да бъде намалена. Ще се опитаме ваксинираните да получат по-кратък период за изолация”, добави той.

Меджидиев представя своя екип и приоритетите в работата на ръководеното от него ведомство.

„Поех тази отговорност с ясната идея, че с опита си мога да помогна. Със  сигурност няма да тръгна да правя големите реформи в здравеопазването, тъй като целите на това правителство не са тези”, заяви той.

„Основната цел е да осъществя приемственост, както и някои от инициативите да бъдат продължени и надградени. Има доста неща, които не са започвани. Имаме намерението да ги стартираме. Със сигурност, тъй като нямаме парламент, ще трябва следващото редовно правителство да ги продължи”, каза още Меджидиев.

На първо място сред целите на правителството е подготовката на здравата система за евентуално усложняване на ситуацията с COVID-19.

„Успяхме да подсигурим достатъчно интензивни легла, което е решаващо при евентуална тежка ситуация. Взехме решение още в първите дни за отпускане на безплатни антигенни тестове, които вече са отпуснати. Със сигурност те не са в достатъчен брой, но още следващата седмица ще бъдат отпуснати средства и за защитни средства, и за безплатни антигенни тестове, както и за това да се подсигури заплащането на хората, които извършват ваксинацията”, посочи служебният здравен министър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *