Илиян Василев: Митрофанова свали Кирил Петков!

България отблизо
Законът за непредвидените последствия е задължителен при разбиране на мотивите и последствията от едни или други стъпки на руската дипломация, в това число и на посланик Митрофанова. Уж да победят врага в България, а пък объркаха всичко.
Това написа във ФБ профила си политологът Илиян Василев.

 

 

Всеки ден, в който я оставят тук, нейното присъствие ще има същия ефект, какъвто има този на руските войски в Украйна. Там на практика изчезна темата за проруските, рускоезичните, симпатизиращите и т.н. Всички се обединиха срещу врага, защото Москва постави под въпрос лоялността на тези хора, а агресията и бруталността ги отврати.

С действията си Митрофанова и Русия на практика маргинализират с непознати и немислими темпове влиянието на Русия у нас.

Щом най-крайните привърженици вече са за изгонване на руските дипломати, но спорят за бройката, значи „конят е в реката“.

Истината е, че руската специална операция в Украйна имаше по-малко братче – руска специална операция в България за сваляне на правителството на Петков. Успяха, но цената, която сега ще платят, ще ги накара горко да съжаляват, че изобщо са я започнали.

Б.Р.

Ако някои социолози получават по 4000 лева да хвалят Русия, колко ли поличават за обратното?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *