Илиян Василев ПРОПИЩЯ: Президентът Радев е ПРОТИВ САЩ! Незабавно да подава ОСТАВКА!

България отблизо

С твърдението, че сделката за Ф-16 е корупционна, президентът Румен Радев директно обвинява в корупция американското правителство и атакува най-важния ни съюзник в НАТО.

Това заяви вчера бившият ни посланик в Русия Илиян Василев.

В свой коментар във Фейсбук, цитиран от news.bg, той напомня, че в случая става дума за договореност между две държави, не просто за бизнес- преговори с чужда компания.

„Румен Радев направи огромен гаф днес, който затъмнява всичко друго казано от него. В официално изявление днес той определи сделката с Ф-16 като корупционна!?! Тъй като това е договореност между две държави, няма как да има корупция само от българска страна, значи американците дават пари, а нашите ги вземат. Българският президент директно обвини САЩ в корупционно действие?!?

Припомняме, по-рано днес Радев, в речта си по отчета за втората година от своя президентски мандат, отправи остри критики заради решението за започване на преговори със САЩ по офертата за закупуване на Ф-16 за българските ВВС.

Същевременно Василев напомня, че всъщност разкрития за корупционни практики има по отношение на сделки с конкурентните самолети „Грипен“.

„Всички знаят от медиите, че корупционни практики има достатъчно добре отразени в медиите, разследвани при сделките с Грипен в Чехия и Унгария. Това, че разследвания в тази насока биха могли да докажат възможни основи на мотивацията на държавния ни глава. Защото е ясно, че в отчаянието си е преминал всички разумни и мислими граници на поведение.“ – коментира той.

„Той е държавен глава на страна членка на НАТО, в която най-важният ни съюзник са САЩ, чието правителство от днес, според Радев, е корумпиращо. Както и да гледам това си основание за импийчмънт. Или го доказва или да бъде така добър сам да напусне за да спести процедурата.“ – казва още експосланикът.

Ще споменем само, че така нареченият „екс посланик“, за когото никой в Русия не иска да си спомня, допуска огромна и по всяка вероятност, умишлена грешка, като заявява, че Румен Радев бил „обвинил директно САЩ в корупция“. Това не е вярно. Това е все едно дяволът да чете Евангелието.

Всеки, който прочете речта на президента ще види, че той атакува опороченият конкурс за избор на самолет и решението на правителството за избора на F-16, и нарича този конкурс и това решение корупционни, а не обвинява САЩ в корупция.

Що се отнася пък до „нашия стратегически избор“, както го наричате вие, да сме членове на ЕС и НАТО, нека ви кажем, че това изобщо не е стратегически избор на българския народ. Това си е лично ваш избор.

Защото българският народ никой не го е питал. Не е имало референдум по въпроса. Напротив. Правителството на Борисов си е присвоило правото да решава такива важни стратегически въпроси вместо българския народ. А правителството и Народното събрание нямат смелост да проведат референдум по въпроса за членството ни в ЕС и НАТО като „стратегически избор“, защото ги е страх. Защото знаят, че народът ще отхвърли този „избор“ на няколко корупционери в правителството и Народното събрание. И ще се върне към нашите славянски и православни корени. И към стратегическия ни съюз с Русия. Не със САЩ.

Точно за това говори и президентът Радев, когато казва, че България губи суверенитет, заради правителството на Борисов и такива като вас.

А решението да даваме пари за американския самолет, който е създаден през 1970 г. и има само един двигател, си е наистина корупционно. Но по тези въпроси се осланяйте на преценката на бойния пилот Румен Радев, защото той знае много по-добре от вас и от Борисов, кой самолет е по-добър. В крайна сметка, нали става въпрос за МОДЕРНИЗАЦИЯ на нашите въоръжени сили, а не за купуване на самолети-старци, които отдавна са изгубили актуалност.

Затова президентът казва, че ние нищо не модернизираме, а просто подаряваме 2 милиарда лева, че и повече на САЩ.

Разбрахте ли сега защо Чехия и Унгария не избраха американския самолет?

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

6 thoughts on “Илиян Василев ПРОПИЩЯ: Президентът Радев е ПРОТИВ САЩ! Незабавно да подава ОСТАВКА!

  1. ТАЗИ МУТРА ЖЕЛАЕ ДА СМЕ ОКУПИРАНИ ОТ ЕДНИ АГРЕСОРИ КОИТО ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ КАТП ДЪРЖАВА/ И ТО СЪЗДАДЕНА ОТ КРАДЦИ И УБИЙЦИ/, СЕ ПОМНИ САМО ЗА ОКОЛО 20 ГОДИНИ ДА НЕ Е ВОДИЛА ВОЙНИ!
    ТАКИВА ЕНИЧАРСКИ КОПЕЛЕТА КАТО ВАС ЩЕ ОТГОВАРЯТ ПРЕД НАРОДЕН СЪД!!!
    ЗА ТАКИВА ПРОДАЖНИЦИ НА РОДИНАТА ПРИСЪДАТА Е САМО ЕДНА- СМЪРТ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВО!!!

  2. В изказа на президента никъде не бе употребена думата корупция,този „парашутист“ Илиян Василев пише не вярна информация с която се мъчи да промива на хората мозъка !!! АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ ,ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е ПЪЛНА С ПЛЪХОВЕ И МИШКИ !!!!!!

  3. В изказа на президента никъде не бе употребена думата корупция,този „парашутист“ Илиян Василев пише не вярна информация с която се мъчи да промива на хората мозъка !!! АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ ,ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е ПЪЛНА С ПЛЪХОВЕ И МИШКИ !!!!!!

  4. В изказа на президента никъде не бе употребена думата корупция,този „парашутист“ Илиян Василев пише не вярна информация с която се мъчи да промива на хората мозъка !!! АМАН ОТ ПРЕДАТЕЛИ ,ЦЯЛАТА НИ ДЪРЖАВА Е ПЪЛНА С ПЛЪХОВЕ И МИШКИ !!!!!!

  5. Г-Н ВАСИЛЕВ, НА НАШИТЕ ГОДИНИ, ВСЕКИ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ,,, Е РАБОТИЛ НЯКЪДЕ И НЕЩО ……….ТОВА ЧЕ, СЕГА ПОЛЗВАТЕ ПАРИТЕ НА Г-Н СОРОС НЕ ОЗНАЧАВА ….ЧЕ, ТЕЗИ КОИТО ВИ ПОЗНАВАТ ЩЕ ДОБИЯТ ….АМНЕЗИЯ ! !!! ПО ЕДНО ВРЕМЕ БЯХТЕ СЕ КРОТНАЛИ.ЯВНО СА ВИ ПОСТАВИЛИ ТАМ КЪДЕТО ВИ Е МЯСТОТО НО, ВСЕ ПАК ВИ СЕ НАЛАГА ОТ ВРЕМЕ НА ВРЕМЕ ДА ПЛЮЕТЕ ……..ХАЙДЕ БЕЗ ПИСЪЦИ …УКРОТЕТЕ СЕ . И ..АКО ТРЯБВА ,ПРЕМИНЕТЕ В ПЕНСИЯ И СИ ЗАПАЗЕТЕ ДОСТОЙНСТВОТО !

  6. А бе Илияне, явно си гьон сурат! Засрами се от собствените си небивалици! Колкото и да са ти платили за това писание, махай се от публичното пространство и от България! Преиначените истини са по-страшни от лъжата! Моли се да не те срещна някъде!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *