Елена Йончева РАЗТЪРСВАЩО: Ще РАЗНИЩИМ мафията ГЕРБ!

България отблизо

Всички институции в България са замесени в грабежа, извършван през последните 10 години. Ще оповестим факти, с които ще покажем как тази корупция се е превърнала в норма. Ще разкрием конкретните механизми и извършители. Както и техните поръчители.

Това обяви пред Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, цитирана от frognews.bg, по повод обвинението срещу  нея за пране на пари.

Разледването изцяло покрива информацията, която оповестяват много международни институции за корупция при големите инфраструктурни проекти в България.

Още същия ден ще подадем сигнал и в прокуратурата, допълни Елена Йончева.

„В началото си мислех, че става въпрос за политическа репресия, но сега съм убедена, че случващото се е бандитска разправа. ГЕРБ се разправят бандитски с мен. Защото обвинението дойде, когато на един партиен форум Борисов каза, че опозицията избива зъбите на ГЕРБ и трябва да бъдат взети мерки. Как може да се каже, че ГЕРБ няма нищо общо, след като сигналът срещу мен е подаден от Тома Биков, Антон Тодоров и Делян Добрев, след моето за разследване за нередности при строителството на магистрали“ каза още лявата депутатка.

„Ползата за управляващите от обвинението срещу мен е да бъде омаскарен един човек, да бъде накаран да си затвори устата и да бъде сплашен всеки, който иска да говори за огромните безобразия на управляващите“, подчерта Йончева.

Тя обясни и за получените пари от КТБ: „Първо, това беше Банка на годината, наградена от Цветан Цветанов. А ние, журналистите по принцип разследваме там, където има съмнения за корупция. Като магистралите или оградата на границата, например.

Второ, не става дума за възнаграждение. Това са средства, които са отпуснати за закупуване на техника и за изработка на поредица от документални филми“, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, по повод гербаджийските обвинения срещу нея.

„До въпросния момент никога не съм имала техника, вземала съм под наем. Когато разполагаш с такава техника, си много по-мобилен“, посочи тя.

После, дружеството, което дава средствата за тези филми, трябва да има юридически, финансов и счетоводен контрол над мен. Да може да проверява как средствата са изразходвани. Собствениците на почти всички големи телевизии и корпорации имат различни офшорни фирми. Това е практика не само в България, но и в чужбина.

„Предлагам ви да направите проучване дали българските телевизии имат участие в офшорни фирми. Аз нямам офшорна фирма“, заяви Йончева.

„Средствата са отпуснати срещу мои задължения по договор. Направихме седем документални филма. Първият е в обсадения сирийски град Алепо. По нас се стреляше, даже докато снимахме. Смятате ли, че някой ще прави финансови машинации, отивайки в Алепо, без да знае дали ще се върне. Аз едва открих оператор, който да дойде с мен“.

„Направихме филм и в Украйна, след който влязох в черния списък на Пшорошенко заедно с още 30 журналисти. Това означава, че сме заплаха за националната сигурност. В Украйна също стреляха по нас, докато снимахме“, припомня си социалистката.

„Юристи от ТВ7 ми предложиха да сключа договор с тази фирма. Те ме поканиха. Бе логично да предположа, че това е фирма на ТВ7. Абсурдно е обвинението за пране на пари. Сметката е открита в българска банка, плащани са такси в България. Филмите са налични и са излъчени“, обобщи русата фурия.

По повод гербаджийските обвинения срещу Елена Йончева ще добавим само, че банката КТБ беше създадено от Борисовото правителство и беше банка на годината. В нея си държаха парите много български общини. Обвинението и досега няма доказани факти, какво се е вършело там. Освен каканиженето, че там се изнасяли чували с пари, пък някой правел финансови далавери. Но никой и досега не посочва кой е правил далавери и какви са те всъщност. Което ни кара да мислим, че в грабежа са участвали хора по върховете на властта.

Всъщност банката бе разгромена по заповед на американското посолство. От там неочаквано казаха, че КТБ е „гнила ябълка“. И тогава започна атаката срещу КТБ. Иван Искров управителя на БНБ, политици, икономисти, политолози и кой ли не, се надпреварваха да говорят, че банката била окрадена и фалирала. Че собственикът й Цветан Василев бил изнесъл милиарди с чували. Но и досега никой не казва кой е крал и как.

Това, разбира се, паникьоса вложителите и те тръгнаха да си теглят парите. За няколко дни бяха изтеглени милиарди. Никоя банка не може да издържи на подобна интервенция. И, естествено, КТБ фалира. И за кефа на САЩ, България даде 4 милиарда лева, за да обезщети вложителите. А Борисов, вместо да се възпротиви на този разгром, само козируваше и изпълняваше.

Затова мътните неща около КТБ трябва да се търсят в хора от обкръжението на Вожда и неговите господари. А почтени хора като Елена Йончева, които излагат живота си на огромен риск, за да направят истинска журналистика, никой не трябва да пипа дори и с пръст.

Редактор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Елена Йончева РАЗТЪРСВАЩО: Ще РАЗНИЩИМ мафията ГЕРБ!

  1. Елена, твърдо вярваме в теб и твоята журналистическа дейност. Правото е на твоя страна и ние сме плътно зад теб и твоите разкрития ! Ножът е опрял до кокала и прошка не трябва да има!!!

  2. Тези изроди от ГЕРБ ни продадоха на Ердоган. Да оставят България и икономиката ѝ на българите и да се екстрадират да ближат г**а на Ердоган. Като им е мила Турция, да заминават, но голи и боси. Каквото са окрали, си остава в България!!! Но най-добре, да ги пребием с камъни, за назидание на всеки, който дръзне да заема власт, за да безчинства!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *