Искрен Веселинов: Борисов подаде оставка, а ние търсехме най-доброто решение!

България отблизо

Миналата седмица всички варианти бяха на масата. Въпросът беше, кое е най-доброто решение, за да се успокои ситуацията.

Премиерът също обмисляше много сериозно да си подаде оставката, ако нямаше условия на диалог. Наистина всички варианти бяха на масата и бяха обсъдени.

Това разкри в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ВМРО Искрен Веселинов по повод обявените днес рокади в кабинета „Борисов 3“.

„Решението за рокадите в кабинета са подаване на ръка към протестиращите“.

Ние излъчихме много сигнали за диалог, но не получихме никаква реакция от другата страна. Искаме да разговаряме с младите хора, а не със старите политически муцуни, които искат край на политическата кариера на Бойко Борисов и това е целта на живота им.

Една оставка на кабинета щеше да доведе до много кризи и страната щеше да бъде хвърлена в хаос. Лично решение на премиера е дали ще каже, че това е последният му мандат. Този въпрос не е обсъждан на коалиционния съвет“, обяви Веселинов.

„Ние търсихме целесъобразност с тези промени в кабинета. Обединени патриоти знаем, че многократно е имало контакти между ГЕРБ и ДПС. Сега тези контакти не могат да се осъществят. Не говоря за втори план на управление.

Говоря за определени законопроекти, при които нашето мнение не беше взето предвид, а беше предпочетено това на ДПС. Вече всички съмнения, че ДПС участва във властта са прекъснати. Ние сме категорични, че участието на ДПС във властта е вредно.

Видяхте и днес какво решение се взе за студения резерв. Вече не може да се говори за абсолютно никакво задкулисие с ДПС“, категоричен бе депутатът от Обединени патриоти.

„С тези промени в кабинета, определени приоритети ще бъдат изведени напред. Говоря за пенсиите, справянето с маргинализираната циганска общност, въвеждането на наборна военна служба.

Г-жа Ангелкова сама е подала заявление за оставка. С тази смяна се търси тласък на туристическия сектор“, разкри за финал Искрен Веселинов, цитиран от blitz.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *