Италия отново се озъби на Евросъюза и САЩ! Вижте КАК!

Свят

Хората в Италия знаят, че истинският лидер в правителството е Матео Салвини

Италия смята, че външното вмешателство във вътрешните работи на друга държава е незаконно и противоречи на всички международни правила и норми.

Затова правителството на Италия не може да признае лидера на опозицията Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела.

Правителството на Апенините се придържа към разбирането, че законен президент е този, който е избран от народа на редовни избори във Венецуела. А това е само сегашният президент Николас Мадуро и никой друг.

Такова изявление направи официален представител на Министерството на външните работи на Италия, цитирано от уважаваната италианска медия Il Giornale и руското онлайн издание eadaily.com.

В изявлението на външно министерство се подчертава, че Рим счита за недопустимо и е категорично против това, група трети страни да определят вътрешната политика, на която и да е друга страна.

Освен това, Италия е на мнение, че сега основната задача е да се предотврати гражданската война във Венецуела и да не се допусне повторение на „Либийския сценарий“.

Припомняме, преди два дни бе съобщено, че не само президентът на Съединените щати Доналд Тръмп, но и Европейският парламент са признали лидера на опозицията във Венецуела Хуан Гуайдо за временен президент на страната. Като по този начин напълно са пренебрегнали законно избрания президент Николас Мадуро. Заедно с това, Европарламента призовал страните от ЕС да последват примера му.

Във вторник Върховният съд на Венецуела забрани на Хуан Гуайдо да напуска пределите на страната. Против него също е започнато углавно разследване, като преди него, висшата съдебна инстанция на страната отстрани Гуайдо от поста председател на парламента. Това е станало, понеже върховните съдии са счели, че самообявяването на Хуан Гуайдо за временен президент на Венецуела е незаконно.

По този начин Италия отново заявява, че страната е независима и суверенна държава, която няма да играе по свирката на Брюксел и Вашингтон. И също така отказва да участва в организираните от евроатлантиците нови „цветни революции“.

Много и големи страни вече тръгват против Брюксел и възстановяват своята независимост и суверенитет. Както и правото да вземат самостоятелни решения, които отговарят на техния национален интерес.

А ние къде сме в това отношение?! Да каже Борисов!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Италия отново се озъби на Евросъюза и САЩ! Вижте КАК!

  1. Браво Италия , Унгария скоро и други независими държави ще поемат по своя път далече от клоаката ЕС роб на сащ и едни други богоизбрани

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *