Съветничката на Плевнелиев предупреди: Радев е опасен за България! Готви секира за демокрацията!

България отблизо
Президентът Румен Радев поддържа традицията на Плевнелиев ежегодно да се отчита. Това е хубав ритуал, но в конкретния случай отчетът не бе от най-силните му изяви.
Стратегическият съвет, за който говори президентът, е подготовка за нов политически проект. Това заяви в предаването „Тази сутрин” политологът Румяна Коларова и бивш съветник на президента Плевнелиев. А новият политически проект е партия, която ще бъде лява и ще се опита да вземе властта в България. И има опасност от предсрочни избори и превръщането на демократичната ни държава в президентска република.

Социологът Андрей Райчев пък засегна темата за предстоящите избори: „Изборите имат странна особеност – и двете партии имат усещане, че ще бият. Те имат две различни стратегии и Радев се вписа в едната. За Нинова е важно да разширява изборите, за опозицията – да ги стеснява”, каза той.

Радев влезе в синхрон с БСП, тъй като партията повече от година говори за предсрочни избори. Стратегическият съвет, за който говори президентът, е подготовка за нов политически проект, заяви обвинително Коларова. В  едното изречение Радев казва, че ще прави Стратегически съвет, в следващото говори за възмездие, това е ретроградна схема, отстъпление от демокрацията, продължи политологът.

Казусът Йончева ще играе голяма роля през следващите 6 месеца. Няма да уплашат Елена Йончева. Тя самата си свали имунитета. Абсурдно е да й слагат 20 000 лева гаранция, като е готова да бъде съдена, коментира Райчев.

Отношенията на президента и Йончева не са топли. Между тях има студенина, контрира го Коларова. Журналистката влезе в президентството и веднага излезе. Темата Йончева ще бъде част от изборната кампания и налива вода в мелницата на БСП, посочи Румяна Коларова.

Странно. Нима Йончева сама си повдигна обвинение и сама започна дело срещу себе си? Само и само БСП да спечели изборите?

Поне, според Коларова, излиза, че е така…

Но пък кой ли вярва на социолози и политолози?

Tagged

2 thoughts on “Съветничката на Плевнелиев предупреди: Радев е опасен за България! Готви секира за демокрацията!

  1. ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ НЕОБИКНОВЕНАТА АКТИВНОСТ НА ТАЗИ ЛЕЛЯ НАПОСЛЕДЪК. ЧУДЯ СЕ, ОТ КАКВО ЛИ СЕ Е ВЪЗБУДИЛА ТАКА СИЛНО ? ДАЛИ ПЪК НЕ И СЕ ИСКА ПАК ДА ВЛЕЗЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО И ДА СЪВЕТВА ПАК РОСКО ПЛЕВНЕЛИЯТА, КАТО СПЕЧЕЛИ СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ? НО ОПРЕДЕЛЕНО Е МНОГО ДОСАДНА, КАК ПЪК ТЯ СЕ ИЗВЪДИ ТАКЪВ ГОЛЯМ СПЕЦИАЛИСТ ПО ДЕМОКРАЦИЯТА. АБЕ ЛЕЛЧЕ, СТОЙ СИ В СУ И СИ МУХЛЯСВАЙ КРОТКО ТАМ, ВРЕДНО Е НА ТВОЯТА ВЪЗРАСТ ТАКА ДА СЕ ВЪЛНУВАШ.

  2. Бе няма ли някой да ги озапти тези плювачи на Президента? Точно те с непремерените си приказки и нападки към него, ЗАСТРАШАВАТ страната и сигурността и!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *