Италия хвърля 400 милиарда евро за възстановяване на икономиката! А ние колко?!

Свят

Италианският премиер Джузепе Конте обяви в понеделник, че страната му е осигурила 400 милиарда евро за подкрепа на предприятия, засегнати от пандемията на коронавируса, предаде Агенцията по печата.

Агенцията отбелязва, че според Конте, новият пакет представлява „най-мощната“ икономическа мярка в италианската история.

„За да се възстанови незабавно работата на предприятията, на работниците и служителите, ние предоставихме, 200 милиарда за вътрешния пазар и 200 милиарда евро за потенциален износ“, каза Конте в телевизионно обръщение към нацията.

Според министъра на икономиката Роберто Гуалтиери стимулирането на компаниите на стойност 400 милиарда евро ще бъде „до 90% гарантирано от държавата без ограничения на оборота“.

В коментар на ИСТИНАТА ще кажем, че в Италия стимулират предприятията и хората, които работят в тях до 90%. Какво означава това?! Ами означава, че поне първите два месеца, парите за заплати и за производство ще са от държавата. А нашите герберски депутати и техните бизнесмени се мъчат да кажат колко лошо било, че държавата трябва да помогне, ама до 50% – 60% – не повече!

Тези властимащи забравят, че възстановяване на икономиката означава живот за хората. Иначе ни чакат глад и нови болести.

Какво?! Да не би Италия да има повече пари от нас?! Не, но тяхната централна банка поема разходите и финансира възстановяването. Няма друг начин. Иначе само ще си прехвърляме топката, докато икономиката и хората загиват.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *