ИТН залязва! Христо Иванов оттегля подкрепата и разговаря с БСП!

България отблизо

Оттеглянето на кандидата за правосъден министър Момчил Иванов не променя нищо за нас. Самият факт, че такава кандидатура изобщо е била възможна, продължава да бъде факт.

 

Това заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов в кулоарите на парламента, цитиран от БГНЕС.
Ще вземем решение колективно, още няма такова, допълни той.

Преди това Христо Иванов имаше кратка среща в стаята на БСП. Разговаряме с всички, в най-различни формати, отби въпросите за срещата със социалистите съпредседателят на „Демократично България“.

Това изявление на Христо Иванов преведено на обикновен език означава, че „Демократична България“ категорично оттегля подкрепата си за проекто кабинета на ИТН.

Дори смяната на кандидат-правосъдния министър, който нарече политиците от ДБ „гнусна соросоидна паплач и майкопродавци“, явно изобщо няма да е достатъчна, за да промени решението на ДБ, което отсега е ясно, че е да откаже подкрепа за хората на Слави.

Подозираме, че дори Слави да отиде и да се поклони на Иванов, което е невъзможно, това пак няма да промени решението на ДБ да гласуват против евентуалното правителство на ИТН.

А посещението на Христо Иванов при социалистите забива последния пирон, защото то на практика означава, че двете коалиции ще действат синхронизирано против яловия и зле скалъпен проекто кабинет на ИТН.

А това, казано с думи прости, означава, че залезът на ИТН започва. И съвсем скоро тази партия май ще изчезне от политическия хоризонт.

Защото тя разочарова хората, които гласуваха за нея. И на второ място, непрекъснато се гавреше и  унижаваше политиците от другите партии, действайки от позицията, че в ИТН е хляба и ножа, и сиренето.

Е оказа се, че нито хляба, нито сиренето с в партията на Слави. И тя ще трябва кардинално да се промени, ако иска да оцелее в политиката.

Което на практика едва ли е възможно.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “ИТН залязва! Христо Иванов оттегля подкрепата и разговаря с БСП!

  1. Дами и Господа, не подценявайте ситуацията! Трите партий на “протеста“, не могат да диктуват условията! Вие се самозабравихте….. Не виждате ли какво става..??? Слави ви преметна всички “протестари“! Какво правим, ако Славчо се коалира с герб, може и с дпс….??? Питам се какво ще предприемете тогава????????????

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *