Российская газета: Българите искат в руската сфера на влияние!

България отблизо

На проведената от 13 до 15 септември в град Казанлък, в подножието на връх Шипка,  шестнадесетата Национална среща на приятелите на Русия се случи нещо, за което българските медии не написаха ни дума. Въпреки че според оценките на организаторите, на язовир „Копринка“ са пристигнали около 32 хиляди души от цяла България.

Това съобщава „Российская газета“ в нарочна статия за събитието.

„След края на продължаващата хибридна война, когато лидерите на всички страни ще седнат на масата за преговори, за нас е важно руският президент да включи България в руската сфера на влияние. Българският език и българската култура са свързани с руския език и култура, защото славянските племена създадоха и България, и Русия. Имаме общ цивилизационен кодекс, същото разбиране за доброто и злото, общо православие и традиционни ценности “, каза председателят на Национално движение „Русофили“, Николай Малинов в интервю за вестник „Российская газета“.

Русия дойде през 1877 година, освободи България, създаде държава, академия на науките, армия, флот – и напусна страната. Докато, например Америка, отиде, горе-долу по същото време, в Гуантанамо в Куба – и все още е там. И когато някой каже, че Русия е „империя на злото“, бих искал да чуя доказателства. Същото важи и за обвиненията срещу мен във връзка с шпионажа. Къде са фактите? Тях ги няма и никога няма да ги има, допълни лидерът на русофилите. „

Малинов отбеляза, че руснаците и българите са носители на един и същи цивилизационен код и приятелството с Русия трябва да помогне за възраждането на българската нация.

Срещата беше организирана от Национално движение „Русофили“. Според движението,  85% от седем милионна България се смятат за русофили. При откриване на събитието говори председателят на движението Николай Малинов.

 „Российская газета“ припомня, че на 9 септември, Малинов беше задържан по подозрение за шпионаж в полза на Москва. Заедно с него бяха задържани още 15 участници от движението на русофилите. По-късно Малинов бе освободен под гаранция. Българските власти забраниха влизането в страната за десет години напред на лидерите на руското общество „Двуглав орел“ Константин Малофеев и Леонид Решетников.

istinata.net                                                         

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *