ИТН разгромиха „Продължаваме промяната“ и посочиха как може да се излезе от сегашната криза!

България отблизо

С точна, откровена и разгромна декларация за изгубеното доверие на обществото към политиците, за изгубената истина и провала на управленията на страната през последните години започна заседанието на парламента днес. Декларацията бе прочетена от депутата от „Има такъв народ“ Любомир Каримански.

 

„Доверието е неразделна част от функционирането на обществото – доверието в институциите, в лидерите, това са основните съставки за социален-икономически напредък, управляващите сили години наред не си дават сметка, че погубват най-ценното доверието“, започна той.

„Не сме научили уроците от миналото и ако вникнем, ще видим колко лоши ученици сме били“, заявяват от парламентарната група на Слави Трифонов. Декларацията описва избягалите в чужбина българи и неизпълнените обещания за промени, загубеното доверие в Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Тройната коалиция и накрая сегашното правителство, което „опакова надеждата на хората в маркетингова опаковка за съдебна реформа, нулева корупция и благополучие на България“.

„Така се опитва сегашното правителство да ни представи натруфената лъжа, а истинската част е обвита в мистерия“, смятат от ИТН.

„Изводът от уроците е доверието. Можем да променим България, само ако народът има доверие в управляващите. И ако управляващите изпълняват обещанията, дадени на народа. И винаги се ръководят от интересите на нашата страна.

Точно това се опитва да направи ИТН. Да върне доверието на хората. И да се бори винаги за националните интереси.

Защото точно ерозирането на доверието направи така, че и Костов, и Царят, и Тройната коалиция да нямат втора възможност и е цинично как политическата класа остави доверието на хората да изтече в канала. А истината продължава да се скита гола“, завърши декларацията на партията.

Преди нея парламентът събра кворум, но от втория път – със 158 народни представители. При първото гласуване не се регистрираха депутати от ГЕРБ, ДПС и „Има такъв народ“. В залата не влязоха представителите на ГЕРБ, макар да са в сградата на парламента.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *