И Илиана Раева се НАРЕДИ сред ОТЦЕРУГАТЕЛИТЕ! НЕ е ДОСТОЙНО г-жо!

България отблизо

Във връзка с най-големия български празник 3 март, Илиана Раева, президент на Българската федерация по художествена гимнастика, написа във Фейсбук свой коментар.

Не знаем дали осъзнава това, но „размишленията“ на г-жа Раева са изцяло погрешни. И обиждат българския народ, който достойно и гордо се бори със своите могъщи, нови поробители.

Българите се възправиха срещу англо-саксонския Запад и срещу свръхдържавата САЩ. И ясно показаха, че няма послушно да следват техните заповеди. Именно народният гняв принуждава управляващите, всеки ден да променят своята политика, спрямо нашата посестрима и двойна освободителка Русия.

Но това явно не е достатъчно за госпожата. Тя започва размислите си, цитирана от blitz.bg, с „признанието“ че е провокирана от „нестихващите коментари за това, трябва ли да отбелязваме тази дата като ден, в който България е ОСВОБОДЕНА от турско робство с помощта на Русия“?

И още при този първи неин въпрос се налага да я поправим. Не от русофилски или русофобски позиции. А от български позиции. България, г-жо, не е освободена „с помощта на Русия“! Нашата родина е освободена ОТ РУСИЯ! Защото Априлското въстание от 1876 г. е потушено и потопено в реки от кръв. И не е имало сила в България, която да се изправи срещу редовната турска армия, въоръжена с най-новите немски и английски оръжия.

Западът се възмущава от турските зверства. Но само толкова. И само РУСКИЯТ народ и РУСКАТА държава сформират армия и тръгват на смъртоносна битка с могъщата Османска империя. Не за друго, а за да освободят от робство своите братя, българите.

Небивалият подем, който обхваща цялото руско общество, е отразен от гениалния руски писател Фьодор Михайлович Достоевски, който пише: „Цялата руска земя се надигна, за да помогне на своята посестрима България“.

За каква „помощ“ на Русия ще говорим тогава, когато не е имало никоя друга държава, готова да изпрати свои войски, за да се бият с турците в България? Затова, г-жо, Русия не ни е „помогнала“ за освобождението. Русия ни освободи. Но на вас май никой не ви е казвал подобно нещо.

После вие говорите за някакви „световни тайни общества“, които помагали „да не изчезне истината“ и „да не се скъса окончателно нишката на човешката история“. Нека ви напомним, че именно тези „тайни общества“ от Запад, и тогава, и сега изкривяват по най-безобразен начин историята на България и световната история. За да бъде тя удобна за техните цели. Именно по този начин, например, турското робство у нас стана „османско присъствие“.

Вие, г-жо, говорите, че нямало държава в света, която да играе ролята на „безкористна освободителка“. Което трябва да означава, че Русия ни е освобождава, следвайки своите интереси. Това първо, показва пълно непознаване на руския характер. Руският човек се бие преди всичко за идеята, за родината, за човещината. Не за пари и облаги.

Нашите руски братя проливаха кръвта си по време на Великата октомврийска социалистическа революция за безсмъртната идея за свобода, равенство и братство. По време на Втората световна война милиони руски хора загинаха, за да спасят своята родина и целия свят от кафявата чума.

А що се отнася до интересите, ще ви кажем, че няма друга държава на света, която наистина да има интерес от силна, славянска и православна България на Балканите. Защото, за разлика от САЩ, когато помагат, руснаците се ръководят най-напред от човещината и след това от своя интерес. Добротата, човечността, жертвоготовността и себеотрицанието са заложени в славянския ген. Запомнете това г-жо.

Така че да говорите за корист, когато Русия ни освобождава е чудовищна манипулация.

Най-накрая, в своето “слово“, вие обиждате и българския народ. Българската земя била свещена, а днешните българи я тъпчели с безсрамие, невежество и алчност. Не знам за вас. Сигурно във вашето обкръжение има хора, които са невежи, безсрамни и алчни. Но българският народ не е такъв. И не смейте да го обиждате. Защото, както казват българите – във всяко стадо има мърша. Не искам да си мисля, че вие сте от мършите!

А знаете ли защо земята ни е свещена? Не защото е паднала от някакви облаци. Земята ни е свещена, защото в нея лежат костите на милиони българи, загинали в битки, за да я има България. Затова е свещена.

А що се отнася до Русия –  да Русия ни освободи! Русия бе единствената държава, която тръгна на бой за нашата свобода. И сега, след 140 години да тъпчем с мръсни крака костите на нашите загинали руски братя и български опълченци…Не е достойно г-жо!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

10 thoughts on “И Илиана Раева се НАРЕДИ сред ОТЦЕРУГАТЕЛИТЕ! НЕ е ДОСТОЙНО г-жо!

  1. Защо обръщате внимание на такива простачки,вижда се че тази е прост човек,не се е учила много,питайте я дали е чела Под игото на Вазов.Но коя е тази Илияна Радева,да не е от ГЕРБ

  2. Тази е яко в кретическата възраст , буди съгаление в опитите си да се хареса на ГРОБАРИТЕ на България и нейни прики спонсори, но времето на тази дърта кукомявка изтече , време е за пенсиа, вриме е някой по-млад и стойностен да я замени и да вдъхне свежест на мухъла и плесента, които царат в националният отбор .

  3. САМО ЧОВЕК КОЙТО НЕ ЗНАЕ ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ СТОТИЦИ ГОДИНИ НАЗАД МОЖЕ ДА ПИШЕ ТАКИВА НЕБИВАЛИЦИ…..НЕ ОБИЧАМ ДА УПОТРЕБЯВАМ ЕПИТЕТИ …..ЩЕ ОПИША ТЕЗИ ХОРА КАТО РАЕВА С ЧАСТ ОТ ПЕСНИЧКАТА „АЗ СЪМ С ТАЗ, КОЯТО Е НА ВЛАСТ“….ЗА СЪЖАЛЕНИЕ … М Н О Г О….С А !..ТЯХНОТО “ ОПРАВДАНИЕ“ С МЕДИЦИНСКИЯ ТЕРМИН “ АМНЕЗИЯ“ ….Е ГРЕШНО!..ПО СКОРО ,ДУШЕВНА НЕЧИСТОПЛЪТНОСТ !!!

  4. Много ми хареса написаното от вас! Най вече „душевната нечистоплътност“…

  5. Срам ме е заради госпожа Раева,но какво да се очаква от нея след като тя се обърна срещу човека ,който я направляваше в младежките години и й помогна да стигне звездите…в такива случаи народът е казал пази боже сляпо да прогледа,а аз бих добавила и неблагодарник да забогатее…Мислех я за голяма,но в случая просто е жалка въпреки всичко…

  6. Raeva okoncatelno svali maskata i se pokaza kato zaslepena,zombirana sluginja vkljucila se v glutnicata Soro-,Amero-neo-,lumpeni-slugi s razmeknati mozaci!Pljus tova ima patologicno Ego……..ste dojde vreme da kaze nesto povece i za Cveti!

  7. Браво Иво ! Дали тази самозабравила се „треньорка“ пардон шеф на федерация е българка или самозабравила се чуждопоклонница! За съжаление много са неблагодарниците у нас. Как може на бялото да казваш черно. Каква история на България е чела тази фукла и бърбоковица дето от нея нито един журналист не може да каже и дума. Такова кречетало е, че като я видя на екран веднага сменям канала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *