И поляците го отнесоха: Ето какво се случи след обстрела на Украйна!

Свят

Две ракети са паднали в Любелското воеводство във ферма в Пржеводов, която е на 65 км от границата с Украйна. При удара са загинали двама души, съобщават полските медии.

Премиерът Матеуш Моравецки свика извънредно заседание на Комисията по национална сигурност и отбрана на Съвета на министрите заради инцидента. Това съобщи прессекретарят на полското правителство Пьотр Мюлер, пише  Polsat News.

По непотвърдена информация се предполага, че са загинали 2 души. „Двама души загинаха в резултат на експлозия, избухнала във вторник около 15:35 ч. в Пржеводов. Според жителите причината за експлозията е ракета, пристигнала от територията на Украйна.

Ракетата е паднала в пункт за събиране на зърно. Тя е избухнала до ремарке на трактор и е оставила след себе си голям кратер. Важно е да се отбележи, че инцидентът е станал близо до жилищни сгради, които се намират на няколко десетки метра“, пише „lublin112.pl“.

Съобщава се, че полските военновъздушни сили са вдигнали във въздуха бойни самолети от летището в Томашов Любелски. Армията и прокуратурата пристигнаха във фермата, където преди това паднаха ракетите.

Трябва да се отбележи, че съгласно член 5 от НАТО, в случай че някоя от държавите-членки на Алианса стане жертва на въоръжено нападение, всички останали членове на Алианса без изключение ще считат този акт на насилие за въоръжена атака и ще предприемат всички мерки, които сметнат за подходящи, за да помогнат на члена на Алианса, който е бил нападнат.

Въпросът е дали ще им стиска и дали няма да улеснят руската армия да стигне отново до Берлин? Ако не и по-далече.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *