Йордан Цонев: Всички, които управляват в момента, да си направят по един тест за наркотици

България отблизо

Всички, които управляват в момента, да си направят по един тест за наркотици. С тази идея зам.-шефът на ДПС Йордан Цонев изненада водещата на Би Ти Ви Мария Цънцърова.

 

На въпрос какво биха показали тестовете, Цонев отговори: „Нека да ги видим. Да го направят. Чета в медиите, а пък и виждам поведение, което на моменти е точно такова“. По думите му има доста сигнали за такива неща.

„Аз сериозно говоря. Говоря за тези, които управляват в момента в кабинета. От първия надолу има доста сигнали.

 

Този кабинет, който е кабинет точно на тези дваматаКирил Петков и Асен Василеве кабинет, който създаде хаос в държавата“, каза още той. По думите му, ако се състави нов кабинет, ще се види повече от същото – скандали, хаос и и липса на управленска визия.

 

Номинацията на Асен Василев е същото като Кирил Петков. Опитах се да го обобщя с един филм от близкото минало, като само ще добавя наркотиците. Става въпрос за филма „ Секс, лъжи и видео“.

 

„Аз чета в медиите, а пък и виждам“, посочи той.

На въпрос на водещата кои медии чете, Цонев отвърна:
„Капитал“и „Дневник“. Шегувам се, разбира се. Сетих се за липсващия в това студио Иво Прокопиев. Той трябваше да е днес тук, но разбрах, че е зает. Когато бях поканен вие казахте кои са другите гости и сред тях бе той. Но явно е зает да прави новия си кабинет, така че ще дойде след това“, каза Цонев.

 

„Ако сега ние констатираме, че държавата е изправена пред меко казано дипломатически скандали, пред конституционна криза и за това са виновни министър-председателя и други лица от кабинета. Носят политическа отговорност и тези, които ги докараха на власт в името на светли идеали и цели“, заяви още Цонев.

 

„Не е виновен само Кирил Петков, отговорността за неговите действия е и на тези, които го подкрепяха“, допълни още зам.предсседателят на ДПС.

 

Той смята, че енергийният министър в оставка Александър Николов е много по-голяма мъж от Радостин Василев, който най-вероятно щял да си запази поста, ако ПП съставят нов кабинет.

ИТН биха водили разговори с ПП за ново правителство, ако в партията не са Кирил Петков и Асен Василев. Тошко Йорданов подозира, че ГЕРБ и ДПС могат да спомогнат на ПП да съставят нов кабинет.

Той увери, че ИТН не са се скарали с ПП за постове и пари, а се търпели 6 месеца заради практичен подход. В името на бъдещи цели и в името на по-голямото зло ИТН направили исторически компромис за по-доброто, но се оказало, че като манталитет Кирил Петков е като Бойко Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *