Йордан Цонев: Всички обичат Пеевски, а Доган е политическа икона!

България отблизо

„Когато ние казваме, че нашите избиратели много обичат Делян и гласуват за него, ние не спекулираме с това, макар че четем в пресата иронични коментари”.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев в ефира на Нова тв. „В Сърница, където беше едно от мероприятията, на които Пеевски се появи лично, е общината гласувала най-много за ДПС в цяла България. Гласовете за ДПС са 91%”, посочи още той. По думите му ДПС не разочарова тези хора. „Това е практика в цяла Европа. Най-успешният политик в Италия – Берлускони се е кандидатирал 7-8 пъти и едва сега влиза”, допълни Цонев. Според Цонев решението беше общо на всички.

„Според нас ситуацията в страната и изборния резултат предполагат Пеевски да остане в страната”, каза още той. „Пеевски рядко се появява медийно, но иначе ходи при избирателите и върши работа”, коментира Йордан Цонев. Относно това кой има повече влияние в ДПС – Делян Пеевски или Ахмед Доган, Цонев отговори: „Естествено, че Ахмед Доган. Той е икона в ДПС. Поздрави ни за резултата”, каза още той.

Това, което Цонев спести, е че голямата икона е била притисната от други още по-големи икони, които ни управляват и така любимецът на народа – Делян, който отишъл на цяло едно политическо мероприятие по време на кампанията, изпаднал извън борда.

Коя е по-голямата икона е ясно.

Така се оказало, че маститият депутат е по-нужен в България.

Само едно не бе уточнено.

Той ли е нужен, или медиите му, които обслужват баш иконата.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *