Мария Габриел фантазира: Ще спечелим поне 7 депутатски места в Европарламента!

България отблизо

Мария Габриел, която се „прослави“ единствено с това, че за да получи „поста“ еврокомисар, стана френска булка, се опитва да нахъсва избирателите на ГЕРБ и СДС с фантазии от хилядя и една нощ. Лошото е, че тя не е Шехерезада.

Но въпреки това Габриел открива с чуждо име „българската“ предизборна кампания за европарламента. Името на нейния тъст, който е и председател на Европейската „народна“ партия/ЕНП/ в европарламента – Жозеф Дол.

„Жозеф Дол винаги е давал призив за обединение на десните партии преди избори. Идеята на коалицията ни със СДС е да има чуваемост на посланията на ЕНП. Европа е на кръстопът и трябва да работим за обединена Европа. Надявам се на максимален брой и повече от всички останали евродепутати. Мисля, че ще спечелим минимум 7 евродепутатски места“, се тупа по гърдите тя.

„Иска ми се в предизборната кампания не да се говорим за това кой кого ще бие, а за това кой какво е направил за България. Отнасям се с респект към всеки мой опонент. В дебатите трябва да се концентрираме в политиките за бъдещето на Европа и какво трябва да направим занапред. Никой няма да ни вземе на сериозно, ако 17 евродепутати сме на различни мнения и се караме. За това призовавам в кампанията да формулираме определен брой теми, в които всички да се обединим и да защитаваме българските интереси. Ние ще имаме своите различия, но нищо не ни пречи да бъдем обединени и единни по темата за двойния стандарт при храните примерно“, каза още Мария Габриел, цитирана от epicenter.bg .

„Цветан Цветанов подаде оставка. Той пое своята отговорност. ГЕРБ пое своята отговорност. Доказали сме, че единствено ние поемаме отговорност и спазваме моралните закони. Иска ми се да виждам това и при опозицията. В ГЕРБ взехме решение и то показва поемане на отговорност. В чужбина нямам апартамент. Живея под наем там. Всяка седмица съм в България и се срещам с хората, защото за мен тяхното мнение е най-важното. Има време до евроизборите и този скандал с апартаментите може да се превърне в позитив за нас. Трябва да покажем, че защитаваме ценностите, които се изповядват в ЕНП. Декларирала съм всичките си имоти“, коментира българският еврокомисар темата за скандала с апартаментите.

С тези думи, че живее под наем в Брюксел, Мария Габриел се опитва да ни вкара в заблуждение. Защото в Брюксел може да няма апартамент, но във Франция със сигурност има. Все пак мъжът й е един от най-близките сътрудници на Жозеф Дол, който от много време на практика управлява Европарламента.

А що се отнася до това, е тя много често се връща в България, това също не може да се подложи на съмнение. Защото тя вече живее във Франция, в Брюксел и Страсбург. Така че България все повече ще се отдалечава от нея. И като мислене, и като проблематика, и като реалност. Понеже нейната реалност и нейните приоритети вече са съвсем други. Небългарски!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Мария Габриел фантазира: Ще спечелим поне 7 депутатски места в Европарламента!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *