Кадиров обясни колко бързо ще излекува Лондон от желанието да доставя „безопасни“ бомби с обеднен уран на Украйна

Свят

Ръководителят на Чеченската република Рамзан Кадиров коментира плановете на Обединеното кралство да доставя на режима в Киев боеприпаси с обеднен уран.

 

„Западните страни отдавна вече не крият подлата си риторика срещу Русия. Дори успяха да „успокоят“ всички, като казаха, че това не било радиоактивен уран.

Може да има някъде хора, които не знаят какво е обеднен уран, но в Русия има хиляди пъти по-малко такива глупаци, които не разбират свойствата на тежкия метал.

Няма да ви напомням за последствията от използването на такива мръсни снаряди, но смятам, че враждебните на Русия страни скоро ще почнат  да заекват още на буквата „У“/от думата уран/.

Веднъж да демонстрираме на Запада на собствените му територии последствията от замърсяването с уран и желанието да се говори на тази тема ще изчезне от само себе си “, написа той в своя канал в Telegram и бе цитиран от чужди агенции.

Тези думи на Кадиров бяха и отговор на атаката на Джон Кърби, координатор по стратегически комуникации в Съвета за сигурност на Белия дом, който увери, че „обедненият уран е изследван в областта на общественото здраве и не представлява радиационна заплаха, и по никакъв начин не се доближава до областта на ядрените оръжия.

Според Кърби „това е често срещан вид боеприпаси, които се използват поради своите бронебойни свойства“.

Превод: БЛИЦ

Tagged

1 thought on “Кадиров обясни колко бързо ще излекува Лондон от желанието да доставя „безопасни“ бомби с обеднен уран на Украйна

  1. Кадиров почвайте ги просто нема време повече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *