Русия започна да използва нови оръжия в Донбас, спират всякакво настъпление

Свят

Руските военни в посока Бахмут започнаха да използват комплексите „Вихър“ или някои от техните съвременни алтернативи, които спират ефективно всеки опит за настъпление.

Майорът от въоръжените сили на Украйна Максим Жорин, заместник-командир на 3-та десантно-щурмова бригада, каза в канала си в Telegram на 10 август, че украинските защитници са видели съответните оръжия на хеликоптери на руските въоръжени сили. По този начин руските сили  спират настъплението на отбранителните сили при Бахмут, пише УНИАН.

„Те започнаха да преследват нашето военно оборудване, танкове и ракетни комплекси, за да го ударят от разстояние – там, където не можем да ги достигнем“, се казва в съобщението.

Тази противотанкова ракетна система е разработена през 80-те години на миналия век и е пусната на въоръжение през 1992 г. Тя е необходима за поразяване на бронирани превозни средства от различни видове.

Тази противотанкова ракетна система може да изстрелва единични ракети и залп от ракети, които ускоряват до 610 m/s. Дори по време на пълномащабно нахлуване украинските въоръжени сили няма как да се преборят с неуловимите Ка-52 .

Както УНИАН съобщи по-рано, през последното денонощие украинските сили за отбрана се опитват да балансират, но не могат.

Една от най-горещите дестинации сега е Купянски. Там руската армия се опитва да пробие отбраната на въоръжените сили на Украйна. Като цяло по фронтовата линия са регистрирани около 30 бойни сблъсъка с противника.

Превод: БЛИЦ

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *