Кадиров разкри колко отчаяни са украинските военни!

Свят

Ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров в своя канал Telegram цитира потвърждение за деморализацията на украинските военни.

 

Кадиров публикува видео, в което военнослужещи молят украинските власти да се справят със ситуацията и изразяват недоволство от командването си. Оплакват се от артилерийския и танков обстрел на противниците, говорят за пълния упадък на морала сред военните и липсата на оръжие, молят да изтеглят батальона им от зоната на бойните действия на друга линия на отбрана за комплектуване с оръжия.

„Много ранени и убити… Командването каза да се съставят списъци на тези, които са готови да влязат в бой, и тези, които не са готови да напишат доклад… Много от нас не са готови отново да заемат позиции… Командването каза да да се измъкваме сами, че няма да ни извадят централно”, цитира чеченецът думите на украинските военни.

Както отбелязва той, въпреки безпрецедентните доставки на оръжия в Украйна от Запада и Европа, украинската армия изпитва остър недостиг на оръжие, опитни бойци и „разумно командване“, докато Киев „упорито създава впечатление за силна държава, което от своя страна увеличава притока на западни средства. Но истината не можела да бъде скрита зад широк екран.

По-рано Рамзан Кадиров каза, че операцията по превземането на украинските селища Золоте и Горское ще бъде включена във военните учебници като най-ефективната специална операция по отношение на военната икономика, тъй като всеки от патроните, изстреляни от руските военни, е компенсиран от арсенал от оръжия, върнати от въоръжените сили на Украйна – от патрони до ръчни противотанкови комплекси Javelin. Кадиров също обеща в близко бъдеще да почисти цялата територия на Донбас.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *