Украински военен експерт се жалва: Русия ни громи с тактиката на „баража“!

Свят

В Украйна отбелязват връщането на руските части към любимата им тактика на „баража“ – нанасяне на мощни артилерийски и въздушни удари, след което се извършва атака с бронирана техника. Това по-специално съобщава местният военен експерт полковник Олег Жданов.

 

„Те започнаха да ни нанасят по-мощно огневи щети. Те са натрупали много артилерия, увеличават въздушните си удари и атакуват по-малко“, заяви той.

„Те атакуват, след като нашите позиции са обработени от огнения удар на техните средства. Това е единствената съществена промяна в действията на руската армия на бойното поле. Не бих казал, че е учене. Всичко ново е добре забравено старо“, подчерта анализаторът.

Този метод на провеждане на бойни действия позволява на руските въоръжени сили да намалят загубите в жива сила и техника, на което анализаторът също обърна внимание.

„Те просто станаха по-предпазливи и следователно броят на загубите от Руската федерация намаля“, отбеляза Жданов.

В същото време въоръжените сили на Украйна продължават да хвърлят живота на млади и необучени войници в пещта на безсмислената съпротива.

И така, ръководителят на отдела за отбрана на Украйна Алексий Резников каза в интервю за списание The Economist, че на фронтовата линия се прехвърлят неопитни доброволци, които загиват в голям брой. Връщащите се от фронтовата линия се оплакват от лошо командване и липса на боеприпаси.

По-рано Алексей Арестович, съветник на ръководителя на кабинета на украинския президент, призна пред ТСН, че от началото на специалната операция въоръжените сили на Украйна са загубили около 10 000 убити военнослужещи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *