Какво се забранява и какво се разрешава от утре!

България отблизо

Всичко, което към момента е разрешено да функционира към този момент, ще продължи да функционира. Всичко, което е забранено, остава забранено, уточни здравният министър.

 

Разрешават се трансплантациите, пуска се посещението на парковете, кпп-тата изчезват, маските остават само на закрито, обяви министър Ананиев на извънреден брифинг в МС.

 

Пандемията от COVID-19 представлява тежка извънредна ситуация, свързана с общественото здраве в национален и световен мащаб и представлява непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите.

 

Заболяването поставя системата на общественото здравеопазване в извънредна ситуация, в която е необходима и изключително важна своевременната реакция и въвеждането на мерки за намаляване на риска от разпространение, както и възможността за тяхната промяна и адаптиране според новите научни данни за заболяването и причинителя му.

След извършена от главния държавен здравен инспектор оценка на съществуващия епидемичен риск в България и констатираната непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите, са налице обстоятелствата, обуславящи министърът на здравеопазването да предложи на Министерския съвет обявяването на извънредната епидемична обстановка.

 

Министър Кирил Ананиев ще издаде четири вида заповеди, които влизат в сила от 00.00 часа тази нощ.

 

Всичко, което е разрешено до този момент, остава разрешено. Всичко, което е забранено да функционира, остава забранено, поясни министър Ананиев.

 

Може свободно да се ходи в паркове и градини, да се посещават открити заведения, позволени са трансплантациите.

Ако в продължение на една седмица се регистрират по 100 новозаразени на денонощие, то ще се върнат старите противоепидемични мерки, подчерта здравният министър.

Tagged

1 thought on “Какво се забранява и какво се разрешава от утре!

  1. Борбата за власт в момент на пандемия и епидемия е популизъм на опозицията и ако се стигне до нови избори в такава ситуация, то цялата тежест от боричканията ще бъде върху плещите на народа.Опозицията няма да може да се справи с бъдещето положение ,поради изпразнената държавна хазна и дълговете ,които има държавата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *