Какво се случва? Синият шаман Евгений Дайнов зове за бунт, адвокат пък се размечта за…убийство!

България отблизо
Преди малко зададох глупав въпрос, мислейки си, че живея в правова държава.

Поправям се. 20-те години за Иванчева са продължение на начина на нейния арест: сигнал към ВСЕКИ български гражданин, че и той може да бъде опраскан във всеки даден момент.
Ако някой призове към гражданска самозащита чрез бунт – там съм.
Мамата…

Това написа политологът  Евгений Дайнов в профила си във Фейсбук.

Ако Иванчева и Петрова бяха убили Ваклин, щяха да получат по-ниски присъди. Това коментира адвокат Емануил Йорданов. Думите му са по повод присъдата от 20 години затвор за бившата кметица на район „Младост“ Десислава Иванчева.

Той добави пред bTV, че Ваклин сам е определил какви пари ще подхвърля. Петрова пък нямала вина, защото не е получава и лев от парите.

 

Демокрацията и справедливостта никога досега не са били толкова застрашени и опорочени. Аз направих всичко възможно, за да излезе истината. Този съдия е бил сериозно натиснат от най-силните хора от окупираната от частни интереси хора. Това коментира пък бившият ПР на район „Младост“ Петър Кърджилов.

 

Според него разминаването в сумите е чутовно. Това поставя под съмнение цялата обвинителна тежест.

 

Йорданов каза, че в СРС-та по случая нямат нищо общо от това, което се споменава в присъдата. Записите са изключително неясни. В закона пише ясно, че осъдителна присъда не може да се постига само със СРС-та.

 

По отношение на показанията на основния свидетел Дюлгеров, Йорданов заяви“ Той е бил каран от прокурори и служители на КПКОНПИ да даде определени показания. Всичко това е в нарушения на закона. Цялото разследване може да послужи за създаването на учебник за това как не трябва да се води разследване.

 

Защитниците на Иванчева са категорични, че ще обжалват.

Tagged

1 thought on “Какво се случва? Синият шаман Евгений Дайнов зове за бунт, адвокат пък се размечта за…убийство!

  1. „Ало Ваньо!“ и „Ало Банов „не могат да бъдат съдени и осъдени дори оставки не се подават а СРС с неясно съдържание се взимат като доказателство и вкарват две жени в затвор при това че уж са поискали , а не получили подкуп…Егати държавата ,егати правосъдието….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *