Калоян Методиев: Радев се хвали за щяло и нещяло, но защо се скри за договора с „Боташ“?

България отблизо
Радев обича да се хвали за щяло и нещяло. Основно за себе си и кохортата. Откриваше чужди обекти със служебните си кабинети, твърдеше, че вадят България от кризата, парадираше с всякакви форуми.

Но по време на дългите си служебни управления удобно е пропуснал да се похвали пред българското общество, че е подписал десетилетен газов договор с турската „Боташ“. Защо се скри Радев за този стратегически документ?

Защото очевидно е тотално неизгоден за България. Защото е заробващ. Защото е поредната му схема тип „ала бала“. Имаме само задължения и никакви права. Дал е цялата ни газопреносна мрежа на чужда държава без никаква реципрочност. Зароби българската енергетика, докато патриотарства на дребно по всякакви поводи и харчи държавни пари за пилони.

Между другото, вероятно всички помнят откъде тръгна скандалът му с ПП през януари 2022, които беше създал едва няколко месеца по-рано. Тогава започна яростно и злобно да сваля редовното правителство, което беше само на седем седмици. Защото „му“ смениха шефа на Булгаргаз. Какво общо има представителна президентска институция с търговско дружество от изпълнителната власт? Явно пипнаха нещо негово, нещо специално, нещо с особен интерес.

Радев трябва да понесе персонална отговорност за безобразията, които натвори със служебните си кабинети. От скандалните договори, през корупционните обществени поръчки, масовата продажба на имоти, та чак до хилядите уволнени хора.

Калоян Методиев, Facebook

Б.Р.

Служебният енергиен министър Росен Христов вече даде под съд премиера Денков за тези твърдения.

Калоян Методиев иска президентът да го съди ли?

Радев не си пада по подобни фойерверки и ще отмине думите му с мълчание.

Tagged

2 thoughts on “Калоян Методиев: Радев се хвали за щяло и нещяло, но защо се скри за договора с „Боташ“?

  1. Радев беше добър докато беше до него Каква е тази колаборация след като те изгони поради некадърност Сега започна да го плюеш на всяка крачка Това от твоята злоба или нинчето те кара

  2. Ако Румен Радев подмине тези обвинения с мълчание,значи,че е съгласен тях!Докато нещата не се назовават с истинските имена,винаги ще си стоим в калта! Президента трябва да отговори публично и както прави винаги,когато говори,да бъде подплатено с неоспорими факти!Едва тогава ще могат да се игнорират неуспелите,изгонени за некадърност клеветници!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *