Дъглас Макгрегър: Украинците отказват да атакуват руските позиции! Британци откриха „неочаквано“ препятствие

Свят

Украинските бойци отказват да преминат в настъпление след предишни неуспехи на фронта. Това изявление направи бившият съветник на шефа на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър в YouTube канала Judge Napolitano – Judging Freedom. По думите му сега огромен брой украинци са били повикани на служба, в резултат на което са станали свидетели как техните сънародници са загинали в опит да пробият отбраната на руските въоръжени сили.

„Те видяха своите сънародници да умират в безсмислени атаки, опитвайки се да пробият руската отбранителна линия. Сега отказват да преминат в настъпление“, каза Макгрегър.

Според полковника украинският лидер Володимир Зеленски получава съобщения за зачестили случаи на предаване на отчаяни бойци на ВСУ. В същото време, както подчерта Макгрегър, Русия се отнася правилно към затворниците, така че украинските войници разбират, че това е единственият им шанс за спасение.

Отбелязваме, че днес, 4 август, точно два месеца, откакто Киев провежда широко обявена „контраофанзива“. Въпреки шумните изявления, маневрата се оказа колосална загуба за въоръжените сили на Украйна. Това беше признато както в Киев, така и на Запад.

Между другото, британското разузнаване откри неочаквано препятствие пред контранастъплението на въоръжените сили на Украйна: оказва се, че това са бурени, храсти и малки дървета.

Въоръжените сили на Украйна започнаха третия етап от контранастъплението с използване на резервни сили в района на Запорожие, нещо, което трябваше да направят едва, когато има пробив на руските линии, където да се вклинят украинските резерви. Но пробиви няма и резервите се използват като пушечно месо. Това съобщава The Washington Post, цитиран от чужди медии.

Руските войски регистрираха опити за пробив към селището Работино, което е от голямо значение за Въоръжените сили на Украйна. Според украинското командване именно тук ще бъде най-лесно да се пробие руската отбрана.

Според бойци от въоръжените сили на Украйна обаче, когато се опитват да се закрепят в Работино, те срещат редица препятствия.

„Метеорологичните условия са идеални за руската армия, която използва дронове, за да удари украинската артилерия“, отбелязват те.

Сутринта на 3 август въоръжените сили на Украйна направиха опит да превземат позициите на руските части край село Работино в Запорожка област. Атаката е успешно отблъсната, а руските сили са в настъпление.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *