Марешки: Отстрелват се бизнесмени с контакти в Русия, мен се опитаха да ме купят

България отблизо
Надявам се само това да не се превърне в подборен лов, заяви Веселин Марешки. Според него до този момент обаче ”се отстрелват само бизнесмени, които са свързани с Русия”.

„Искам да видя и другите“ – допълни той пред bTV. Кои обаче Васелин Марешки не посочи, а се позова на медии и приказки в обществото.

Иначе последните събития Марешки оцени като демонстрация на воля от главния прокурор да се справи с престъпността на всяко едно ниво.Той призова прокуратурата „да бръкне докрай“ по отношение на бизнеса на Божков.

Марешки припомни своята съдебна сага и обвиненията срещу себе си, но подчерта че е оправдан на първа инстанция. „Когато не си гузен, не бягаш. На мен също се опитаха да ми подскажат да бягам, но аз останах в България и се защитих“, каза Марешки.

Според него олигарсите са тези, които развиват бизнес, но и поддържат тесен контакт с политиците, бизнесът им е свързан с политическите решения и олигарсите влияят върху политиката.

„Купуват се депутати и общински съветници и се печелят сделки на база на познанствата си“, заяви още лидерът на „Воля“ и призна, че е имало опити откакто е в политиката от страна на бизнесмени да бъде купен да работи в техен интерес. Това обаче не е случило. „За щастие не сме в управлението и от нас нищо не зависи“, допълни Марешки.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *